Pekker is eerste stadsbier

Jef Pirens en Yves Rosseel pakken uit met stadsbier Pekker.
Foto VDI Jef Pirens en Yves Rosseel pakken uit met stadsbier Pekker.
Met Pekker is het eerste Izegemse stadsbier gisteren officieel boven de doopvont gehouden. Brouwerij d'Oude Maalderij en brouwerij Rosseel hebben de handen in elkaar geslagen om het biertje tot bij het grote publiek te brengen. Jef Pirens van d'Oude Maalderij stond in voor de productie, Yves Rosseel zorgt voor de verdeling.

"Ik droom al vijftien à twintig jaar van een stadsbier en nu zie ik die dankzij de hulp van Jef eindelijk in vervulling gaan", vertelt Yves. "Jef staat in voor het brouwen, ik zorg voor de verdeling. Bedoeling is dat het bier niet alleen bij ons beiden te koop is, maar ook bij zoveel mogelijk Izegemse horecazaken. Eerstdaags starten we een ronde langs alle cafébazen om het bier eens voor te stellen. Het zou ook leuk zijn moesten restaurants het bier gebruiken voor bepaalde gerechten." Jef, die zich twee jaar geleden in Izegem kwam vestigen, is trots op het Pekkersbier.

"Geen flauw pilsje"

"De stad heeft me indertijd geholpen om een oude bloemenzaak tot mijn brouwerij om te bouwen. Toen al maakte ik de belofte om met veel interessante dingen op de proppen te komen en bij deze heb ik mijn belofte gehouden", knipoogt hij. "Als stadsbier moet je geen flauw pilsje maken. Het is er eentje geworden van 5,9 %. Pekken betekent natuurlijk ook tot in de late uurtjes de bloemetjes buiten zetten, dus de naam kon niet toepasselijker." Ook burgemeester Bert Maertens is fier op het bier. "Er zijn als burgemeester wat kilo's bijgekomen en ik wou die er het komende jaar nog afwerken, maar met dergelijk leuke projecten wordt dat moeilijk", klonk het met een kwinkslag. Het bier is vanaf vandaag alvast in beide zaken verkrijgbaar en tijdens het eerste weekend van november is het ook te drinken in de spiegeltent tijdens het feestweekend van Eperon d'Or. (VDI)