Opvoeder Middenschool arbeidsongeschikt na incident met woedende vader

Een opvoeder van de Prizma Middenschool is op de eerste schooldag het slachtoffer geworden van agressie, in de leraarskamer dan nog. De man is arbeidsongeschikt.


"Aan de oorzaak van het incident ligt een echtscheiding die allesbehalve vlot verloopt", bevestigt directeur Luc Berteloot.


"Vermoedelijk wilde de man in de leraarskamer te weten komen waar zijn zoon zich bevond om hem dan vervolgens weg te halen van de school. Het kwam tot een schermutseling met één van onze opvoeders. We zijn er in geslaagd het incident snel in de kiem te smoren, ook de politie kwam ter plaatse. Niemand raakte gewond maar onze medewerker is wel erg onder de indruk."


Een aantal leerlingen was getuige van het incident. De school bracht in een brief de ouders op de hoogte. "We zijn tot het besef gekomen dat de openheid die onze school zo kenmerkt ons tegelijk ook kwetsbaar maakt", zegt Luc Berteloot. Hoe het nu verder moet met de leerling in kwestie, was gisteren nog niet duidelijk.


"Wij vernemen dat er een gerechtelijke procedure in kortgeding loopt om tot een beslissing te komen. We hopen dat de leerling zo snel mogelijk op een rustige manier aan zijn schooljaar kan beginnen, bij ons of elders. Dat primeert nu." (VHS)