Nog een ex-sp.a'er maakt overstap naar STIP

Sybile Vandeputte.
Foto Dumoulein Sybile Vandeputte.
Na lijsttrekker Kurt Grymonprez en schepen Nadia Staes maakt nu ook Sybille Vandeputte de overstap van sp.a naar de nieuwe politieke beweging STIP (Stedelijk Izegemse Project). Ze krijgt er het lijstduwerschap op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Sybille Vandeputte zetelt voor sp.a in de OCMW-raad en zal haar termijn nog als onafhankelijke uitdoen. "Na twaalf jaar inzet dacht ik dat er een eind aan mijn politieke carrière zou komen, maar toen kwam STIP op mijn pad", vertelt ze.


"De burger staat er centraal en inspraak staat er hoog aangeschreven. Typische Izegemse uitdagingen primeren er op de nationale agenda en dat spreekt me aan."

Sociale kruidenier

Binnen STIP wil Vandeputte zich vooral op het sociale aspect focussen. "Gezinnen met een laag inkomen liggen me daarbij nauw aan het hart", zegt ze. "Zo wil ik de maandelijkse bedeling door de voedselbank vervangen door een sociale kruidenier, waar je zelf het winkelmandje kan vullen. Op die manier activeer je mensen met een voedselkaart, wat hun zelfbeeld versterkt en integratie bevordert." Vandeputte haalde bij de vorige verkiezingen nog 1.039 stemmen bij sp.a, maar greep toch naast een schepenambt. Toen al klonk het dat ze zich nooit meer kandidaat voor de socialisten zou stellen.


Ook nieuw op de lijst zijn Jana Hoornaert, Ann De Forche, Ann De Sloover en Wim Cokelaere van 't Baguetje.


(VDI)