Meer mogelijkheden voor bedrijven door nieuw uitvoeringsplan

De stad maakt werk van een nieuw RUP.
Charlotte Degezelle De stad maakt werk van een nieuw RUP.
Het stadsbestuur heeft een nieuw ruimtelijk structuurplan Buitengebied klaar. Het gaat om een gebied met acht bedrijven in Kachtem, op de grens met Ardooie. 

“Hun bestemming is nu beperkt tot één bedrijvigheid, wat hun toekomst sterk hypothekeert”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Maertens (N-VA). “Voor elke site is een toepasselijk bestemmingsplan op schaal en op maat van de omgeving voorzien. We maken met dit RUP dat er meer mogelijkheden zijn voor nieuwe bedrijfsactiviteiten in ruil voor een betere inpassing in het landschap.Gezien de complexiteit en de impact voor de eigenaars zullen wij een iets andere manier hanteren om de betrokkenen zo goed mogelijk te informeren en hun opmerkingen of bezwaren mee te geven. Wij zullen alle eigenaars en omwonenden per brief aanschrijven om hen uit te nodigen alle specifieke vragen te komen bespreken op het stadhuis.” Het ontwerp is voorlopig goedgekeurd op de gemeenteraad. Er volgt nog een openbaar onderzoek van 14 januari tot en met 14 maart 2019.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.