Kortrijkse tangoschool verhuist naar Izegem

Lis en Yannick van Tangorrion (vooraan) laten de dansschool over aan Davy Desloovere, Eveline Verhaeghe en Dieter Vandeputte (achteraan).
Foto VDI Lis en Yannick van Tangorrion (vooraan) laten de dansschool over aan Davy Desloovere, Eveline Verhaeghe en Dieter Vandeputte (achteraan).
Het Life Danscenter uit Izegem neemt de Argentijnse tangodansschool Tangorrion over. De Gentse hoofdvestiging blijft bestaan, het Kortrijkse filiaal verhuist naar Izegem. De overdracht komt er door de verhuis van dansleraars Yannick Vanhove en Liz De Vuyst van Waregem naar Zuid-Frankrijk.

Dansschool Tangorrion ging in 2010 van start nadat Yannick en Liz de kneepjes van het tangodansen in het Argentijnse Buenos Aires leerden. In 2012 veroverden ze zelfs de Europese titel. "Het resulteerde in heel wat optredens en workshops over de hele wereld", vertelt het koppel. "We touren vaak in Argentinië, de Verenigde Staten en allerlei landen in Europa en krijgen de kans om dat nog vaker te gaan doen. Daarom besloten we onze dansschool, met vestigingen in CC Meulestede in Gent en OC Lange Munte in Kortrijk, te laten overnemen."


Voor het Izegemse Life Danscenter vonden ze de ideale opvolgers. Yogalerares Eveline Verhaeghe neemt de dagelijkse leiding van de tangoschool op zich en kan rekenen op de hulp van leraars Dieter Vandeputte en Davy Desloovere. "Bij de voorbereiding van mijn huwelijk met Dieter leerden we reeds de tango dansen bij Yannick en Liz", vertelt Davy. "Daarna gingen we ook met hen op tangovakantie in de Dordogne. Daar ontdekten we hun passie en ik wilde dat het verhaal van hun dansschool niet stopte. Daarom kozen we voor de overname." Voor de 150 dansers van Tangorrion verandert er weinig. Enkel de Kortrijkse lessen verhuizen naar Izegem. Daar start in oktober een nieuwe cursus. Meer info: www.tangorrion.be. (VDI)