D’Oude Maalderij lanceert twee nieuwe bieren

Jef Pirens met Decim Disciple en Charybdis.
Joke Couvreur Jef Pirens met Decim Disciple en Charybdis.
Brouwerij d’Oude Maalderij heeft niet één, maar twee nieuwe biertjes gemaakt. Met Charybdis is het vijfde in een reeks van ‘monsterbieren’ klaar en de Decim Disciple is het tiende bier in de Homo Beerectus-familie. Ondertussen is de estaminet die bij de brouwerij hoort door Ratebeer.com tot beste brouwerscafé verkozen.

De ‘monsterbieren’ van d’Oude Maalderij zijn telkens vernoemd naar een mythologisch wezen en hebben een moutwijn van 14 procent als basis. Eerder al waren er Leviathan, Kraken, Cthulhu en Scylla. “Nieuwkomer Charybdis heeft veertien maanden op cognacvaten gerijpt”, vertelt Jef. “Het is een amberkleurig bier van hoge gisting met een walnotensmaak. Het bier valt in de smaak, want op het Brugs Autonoom Bierfestival stond het op een negende plaats in de top tien van beste bieren. Op een plaats waar toch algauw 400 bieren te vinden zijn is dat een mooie prestatie”, aldus Jef.

Decim Disciple

De Decim Disciple is dan weer het tiende bier uit de Homo Beerectus-reeks. “Begin 2017 heb ik me met Brecht Kindt geëngageerd om in zes jaar tijd dertig verschillende bieren te brouwen”, vertelt Jef. “De Decim Disciple is daar het nieuwste resultaat van. Het gaat om een stevig volmoutbier van 10 procent gemaakt met Poperingse hop.” Ondertussen is estaminet De Brouwerij voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste brouwerscafé van ons land, een prijs van website Ratebeer.com. Die baseerde zich op recensies van gebruikers. “Een eerlijk systeem en dus ben ik uiteraard vereerd met die bekroning”, vertelt Jef. Dat Ratebeer wel een impact op het aantal bezoekers kan hebben, bleek enkele jaren geleden nog toen Westvleteren XII tot ‘Beste bier ter wereld’ werd uitgeroepen. Daardoor ontstond er plots een stormloop naar het bier. Jef ontving op zijn beurt al heel wat internationale bierliefhebbers in zijn brouwerij en kroeg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.