Baliekouter Run For Fun vervangt Leffeloop

De organisatoren van de Baliekouter Run for Fun testen het parcours al eens uit.
VDI De organisatoren van de Baliekouter Run for Fun testen het parcours al eens uit.
Na tien edities is het gedaan met de Leffeloop in Wakken, maar enthousiaste lopers hoeven niet te vrezen, want met de Baliekouter Run For Fun is opvolging verzekerd.

Joggingclub Mandeldal slaat voor dit nieuwe evenement de handen in elkaar met Unizo. Samen organiseren ze op zondag 3 maart een nieuw loopevenement voor zowel recreatievelingen als echte sporters. “Ons bestuur onderging enkele veranderingen en daaruit is het idee gegroeid om na de Leffeloop met iets nieuws uit te pakken”, vertelt secretaris Sophie Vanneste. “Iedereen is die dag welkom om rondjes te komen lopen in provinciedomein De Baliekouter. Inschrijven kan tussen 9 en 10.30 uur. De laatste aankomst kan tot 12.30 uur. Joggers kunnen er rondjes van 1,3 kilometer lopen. Wandelaars krijgen een parcours van 3,8 kilometer in het bos voorgeschoteld. Recreatief lopen is het doel, er wordt geen tijd opgemeten.”

Het grote verschil met de Leffeloop is dat lopers per rondje geen biertje meer krijgen. “Deelnemers krijgen nu een goodiebag met streekproducten”, legt Sophie uit. “Genieten van de natuur is ook mooi meegenomen.”

Inschrijven op www.joggingclub-mandeldal.be.

De organisatoren van de Baliekouter Run for Fun.
VDI De organisatoren van de Baliekouter Run for Fun.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video