Archontiko palmt als eerste vernieuwd Dorpshuis in

De leden van toneelgroep Archontiko in het vernieuwde dorpshuis.
Foto VDI De leden van toneelgroep Archontiko in het vernieuwde dorpshuis.
De nieuwe toneelgroep Archontiko heeft de eer om als eerste vereniging gebruik te maken van het vernieuwd Dorpshuis in Emelgem.

Het oud gemeentehuis onderging er een opknapbeurt, waardoor op de meeste plaatse nu energiezuinige verlichting met bewegingsdetectoren zit en er hangen ook LEDS. De toneelzaal zelf kreeg een verlaagd plafond en een beperkt lichtorgel. Het gebouw werd ook herschilderd en op termijn komt er een kokerlift. "Het draagt er allemaal toe bij dat we in een ideale setting aan ons eerste stuk kunnen beginnen", vertelt Jan Maertens van Archontiko.


"De groep werd twee jaar geleden al opgericht, maar we hebben gewacht tot de renovatiewerken achter de rug waren om optimaal ons eerste stuk 'In de sacoche' te kunnen brengen. Het gaat om een klucht die we met coaching van Lore Dehouck brengen. Er werken zeventien mensen aan mee. Het gaat om een schoenmaker wiens vrouw de zaak wil ombouwen tot een handtassenwinkel en uiteraard is er een affaire met een klant in het spel." Meer info en tickets bij Jan op 051/30.40.02 of in broodjeszaak 144 in de Prinsessestraat 144. (VDI)