VIDEO. Verdienstelijke inwoners gehuldigd op Gala van Ingelmunster

Op het jaarlijkse Gala van Ingelmunster zijn het voorbije weekend enkele straffe Ingelmunsternaren in de bloemetjes gezet. Tijdens een showavond werden de sport-, cultuur-, en jeugdtrofee uitgereikt.

Alle adviesraden (jeugd, cultuur, sport en senioren) brachten hun stem uit op wie volgens hen de sport-, jeugd- of cultuurtrofee moet winnen. Ook het gemeentebestuur en de pers verkozen hun winnaar.

Cultuurtrofee

De avond startte met de uitreiking van de cultuurtrofee aan Eddy Mullebrouck, een bezige bij in Ingelmunster. Eddy zette zich jarenlang in voor de heemkundige kring en verzamelt alles wat met Ingelmunster te maken heeft: bidprentjes, postkaarten, foto’s,... Hij stelde een deel van zijn collectie tentoon tijdens de herdenking van de Groote Oorlog. Daarnaast helpt hij als vrijwilligers bij Samana en organiseert hij met zijn vereniging Ingelcaps ruilbeurzen voor champagnecapsules.

Jeugdtrofee

Als één van de boegbeelden van Scouts en Gidsen Ingelmunster kreeg Brecht Amerlynck de jeugdtrofee in handen. Brecht is de nieuwe voorzitter van de jeugdraad, organisator van Ingelhood’s Eve en helpende hand in het jeugdhuis.

Sporttrofee

De sporttrofee ging naar René Defrancq die sinds 1954 actief is bij verschillende verenigingen. René heeft een groot hart voor sport. Zo is hij erevoorzitter van atletiekvereniging AVI en bestuurslid van Aviflorastappers. René zette zich ook jaren in voor de sportraad.

De winnaars over alle categorieën op het Gala van Ingelmunster.
Ingelmunster De winnaars over alle categorieën op het Gala van Ingelmunster.

Activiteit van het Jaar

Naar goede gewoonte kon het publiek kiezen wat voor hen de Activiteit van het Jaar was. Dat konden ze doen door te sms’en of te stemmen via Facebook. Uiteindelijk kwam Mandel Classic als winnaar uit de bus. Het gaat om een fietsevenement van de Mandelfietsers. Begin september zakten meer dan 1.500 sportievelingen naar het sportcentrum af om deel te nemen aan één van hun fietstochten. De betrokkenheid en het enthousiasme van alle leden is dan ook enorm groot. Een deel van de opbrengst van het evenement ging naar radiomarathon Studio Kontrabas.

Burgemeester Kurt Windels was na afloop een tevreden man. “Dagelijks zetten heel veel vrijwilligers zich in voor het sociaal leven. Als Ingelmunster een bruisende gemeenschap is, wel, dan zijn zij een groot deel van de verklaring. Ik vind het dan ook bijzonder belangrijk om hen op het gala van Ingelmunster uitdrukkelijk danken. Niet omdat het zo hoort, wel omdat ze zoveel betekenen voor onze gemeente. Veelal stille krachten, geen tafelspringers, maar mensen met ideeën, positieve energie en kennis van aanpak.”

Op het Gala werd ook enkele leuke filmpjes vertoond, waaronder een grap met een verborgen camera voor de genomineerden van de Cultuurtrofee. Er is een glansrolletje in weggelegd voor de dochter van burgemeester Windels:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.