Inbrekers aan de haal met opleidingsauto rijschool VTI

Inbrekers zijn maandagnacht de hele nacht aan het werk geweest op een bedrijventerrein langs de Meulebekestraat in Ingelmunster. Ze hebben niet alleen werkmateriaal en laptops gestolen, ze zijn ook aan de haal gegaan met een opleidingsauto van de rijschool van het VTI.

De inbraken werden gisterenochtend nog voor dag en dauw opgemerkt. "Ik kwam rond 5.10 uur 's ochtends aan en zag dat er in onze kantoren was ingebroken", vertelt Kenny Bossuyt van afbraakbedrijf Paul Bossuyt & Zonen. "De ramen waren kapotgeslagen, de inbraakbeveiliging was met een koevoet bewerkt. De dieven hadden een laptop, wat cash geld en werkmateriaal gestolen, zoals een laser en schijfmachines."


Vermoedelijk geraakten de inbrekers via het terrein van het vroegere Mandescircuit binnen. Daar is nu het Milieu- en Mobiliteitsopleidingspark gevestigd dat ook door rijschool VTI wordt gebruikt. "Dieven hebben inderdaad ook ingebroken in onze container en onze nieuwbouw waar we opleidingen organiseren", aldus VTI-directeur Marc Van Herrewegen. "De daders stalen een beamer en laptop. Ze braken ook twee kasten open, namen frisdrank mee en stalen ook heel wat motorkledij. Ook een Volvo die als opleidingsvoertuig werd gebruikt, is verdwenen. De normale werking van de rijschool werd lichtjes in de war gestuurd. Een slipcursus voor drie personeelsleden van de stad Roeselare moest het zonder digitale presentatie doen."


Wellicht waren er vier daders. Op camera's in de buurt is te zien hoe maandagavond rond 21 uur een witte bestelwagen arriveert en pas rond 4.45 uur weer vertrekt. De daders namen de hele nacht de tijd en deden zich ook aan frisdrank en bier te goed. De politie van de zone Midow onderzoekt de zaak. (LSI)