Inboedel Aviflora onder de hamer

OPENBARE VERKOOP OP 15 SEPTEMBER BETEKENT DEFINITIEF EINDE DIERENPARK

Marnick Goossens in betere tijden: aan zijn geliefde familie- en dierenpark Aviflora.
Valentijn Dumoulein Marnick Goossens in betere tijden: aan zijn geliefde familie- en dierenpark Aviflora.
De inboedel van het failliete familie- en dierenpark Aviflora in Ingelmunster wordt op 15 september openbaar verkocht. Een harde dobber voor voormalig zaakvoerder Marnick Goossens, die daarmee zijn levenswerk ziet verloren gaan. "Dit wens ik niemand toe", reageert hij.

Aviflora ging midden april dicht. De financiële put zou oplopen tot één miljoen euro. Even was er hoop op een doorstart, want er waren acht kandidaat-overnemers. Geen van hen deed echter een bod, waardoor de inboedel van het failliete familiepark nu openbaar verkocht wordt. Curator Johan Vinckier bevestigt de openbare verkoop. "Die zal plaatsvinden op 15 september in het Lindenhof in Deerlijk. Een dag eerder vindt een kijkdag plaats in Aviflora zelf, in de Bruggestraat 218 in Ingelmunster."


Er worden 1.200 loten geveild, gaande van speeltuigen over horecamateriaal tot meubilair en licht- en klankinstallaties. De kijkdag is van 10 tot 15 uur, de verkoop start om 9.30 uur in Deerlijk.

Kos

Verhuizen

Marnick Goossens, die sinds 2000 tot het faillissement aan het roer van Aviflora stond, weet sinds donderdag dat de openbare verkoop er komt. "Ik heb het heel moeilijk om het faillissement van Aviflora te verwerken en heb de voorbije maanden al veel geweend en nagedacht. Maar die openbare verkoop is nu echt wel het definitieve einde. Ik ben altijd blijven hopen dat er zich nog een overnemer zou aanbieden, maar met de openbare verkoop zal het nu allemaal snel gaan."


Marnick woont nog altijd op de site van Aviflora. "Binnenkort trek ik in bij mijn zoon, want dit is te confronterend. Zeker nu er met de openbare verkoop overal gele stickers hangen om de loten te benoemen. Het is verschrikkelijk. Of ik er zelf zal bij zijn op de verkoop weet ik nog niet, want het wordt ongetwijfeld een zwaar en moeilijk moment. Ik heb wel een bod uitgebracht op een aantal items die ik graag terug wil, zoals mijn fiets, een go-cart en een schilderij met emotionele waarde."

Boek

Hoewel Marnick ondertussen een andere job vond, blijft Aviflora zijn leven beheersen. "Ik heb eerst een tijdje in een fabriek gewerkt, nu ben ik buschauffeur. Zo kan ik mijn gedachten wat verzetten. Ik probeer positief te blijven, maar heb het zwaar. Ik heb drie mogelijkheden: domme dingen doen, in een hoekje kruipen en wegkwijnen of verder gaan. Ik kies voor dat laatste. Telkens ik me ergens vertoon, klampen de mensen me aan. Ik weet dat ze het goed bedoelen, maar het is niet makkelijk voor mij. Ik vind veel troost in het schrijven en werk aan een boek over Aviflora. Ik heb nog geen uitgever, maar hoop dat ik via mijn boek toch zal kunnen meegeven aan de mensen dat de lat in de maatschappij vandaag heel hoog ligt en dat het belangrijk is om positief te blijven. Vijftien jaar werkte ik in Aviflora drie fulltimes per week. Daar is nu jammer genoeg een einde aan gekomen, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat de overname van het park een stomme zet was. Ik heb Aviflora altijd met veel liefde uitgebaat en geen enkel karwei was me te veel."


Wat er na de openbare verkoop zal gebeuren met de site van Aviflora is nog onduidelijk. Feit is dat de zone bestemd is als recreatiegebied. Meer over de openbare verkoop op www.galle-vite.com.