Ga naar de mobiele website
^ Top

Erfgoeddag belicht meer dan WOI alleen

Naast de activiteiten specifiek gelinkt aan de Groote Oorlog, staat er in de regio van erfgoedcel Terf tijdens het weekend van Erfgoeddag nog heel wat meer op de agenda. Een overzicht.

Roeselare

: Op zes locaties wordt getoond wat creatievelingen hebben aangevangen met de balken uit de 17de eeuw die in 2013 tijdens werken in de Diksmuidsesteenweg naar boven kwamen. In rusthuis Ter Berken ontdek je een mozaïek van sfeerbeelden en levensverhalen gemaakt door de bewoners en fotografe Raisa Vandamme. In rusthuis Vincenthove zijn er performances waarin 19-jarige studenten zorgkunde en (dementerende) rusthuisbewoners hun persoonlijke foto's, verhalen. verwerken. De mogelijke toekomst van de oude brouwzaal van Rodenbach ontdek je in de K-trolle, terwijl je in de Gitsestraat 382 een duik kan nemen in het verleden van operettegezelschap Kunst Veredelt. In De Regenboog zijn karakterprotretten van Rai Samoy te zien.

Dadizele

: Spoedarts Willem Stockman van AZ Delta geeft een lezing over reanimatie en orgaandonatie.

Ingelmunster

: In woonzorgcentrum Maria Rustoord blikt men terug op het verleden. Wist je dat de wortels van het 'oudemannenhuis' dateren van voor het ontstaan van België?

Izegem

: Eperon 'd Or organiseert binnen en buiten de eigen muren workshops voor mensen met dementie en personen met een visuele beperking.

Lichtervelde

: De heemkring Karel Van de Poele bouwt een herenhuis om tot het kabinet van een vroedvrouw, een 'historische belevingsruimte' die je terugvoert naar vervlogen tijden.

Staden

: in WZC De Oever blikt men terug naar het verleden, maar ook vooruit naar de toekomst met onder meer zorgrobot Zora.


Meer op www.bieterf.be. Doorklikken naar 'Erfgoeddag'. (CDR)Meld een bug