Wonen als een kasteelheer, voor de prijs van een villa: drie unieke panden in Elverdinge vanaf morgen te koop

De unieke ligging van de Parkzaal vormt een absolute meerwaarde.
repro Christophe Deconinck De unieke ligging van de Parkzaal vormt een absolute meerwaarde.
Half verscholen achter de kerk van Elverdinge staat een majestueus gebouw met een adembenemend zicht op het kasteel. Tot voor enkele jaren was de Parkzaal in de Bollemeersstraat nog een aftands gebouw. Maar wie er nu de dorpel overschrijdt, stapt binnen in drie moderne luxewoningen. De woningen worden zaterdag te koop aangeboden. Bieden op de centrale woning kan vanaf  525.000 euro.
De gerenoveerde Parkzaal wacht om te worden ingepalmd door drie nieuwe eigenaars. Voor de centrale woning kan je bieden vanaf 525.000 euro.
Christophe Deconinck De gerenoveerde Parkzaal wacht om te worden ingepalmd door drie nieuwe eigenaars. Voor de centrale woning kan je bieden vanaf 525.000 euro.

Toen het gebouw enkele jaren geleden op de markt kwam, zagen Stephan Dekens (41) uit Hooglede en Koen Goudeseune (36) uit Poperinge, de zaakvoerders van Grimmo Construct, hun kans schoon om het pand op de kop te tikken. “Vroeger was het één open ruimte, met centraal een aftands podium en trappen aan de zijkant. Het gebouw had de tand des tijds niet al te best doorstaan en smeekte om een make-over.” De heren bleven niet bij de pakken zitten, sloopten al wat verweerd was, lieten tonnen bouwmaterialen aanrukken en deelden het gebouw op in drie woningen, die vanaf volgend weekend te koop worden aangeboden.

Wie er nu binnenkomt, kijkt verwonderd naar de metershoge plafonds en de statige ruimtes, maar vooral het zicht op het kasteel en de immense tuin zijn een onschatbare meerwaarde. “De centrale woning is instapklaar, terwijl de linker- en de rechtervleugel ‘casco’ werden opgeleverd. Die woningen werden aangepakt van het natuurleien dak tot de rioleringen. Alles werd bijzonder goed geïsoleerd en alle nutsvoorzieningen werden al aangekoppeld, maar potentiële kopers hebben de vrijheid om de ruimtes in te delen naar hun smaak en keuze.” De prijzen voor die woningen worden later meegedeeld.

De Parkzaal ligt half verborgen tussen de kerk en het kasteel. Voor wie er van droomt op een exclusieve locatie te wonen.
repro Christophe Deconinck De Parkzaal ligt half verborgen tussen de kerk en het kasteel. Voor wie er van droomt op een exclusieve locatie te wonen.

Voor de middelste woning lag de indeling voor de hand, maar het aantal mogelijkheden met de ruimtes links en rechts is heel groot. Het centrale huis werd voorzien van een strakke keuken en kastenwanden op maat met alle luxetoestellen. De trap in Franse rustieke eik leidt naar twee grote slaapkamers op het eerste verdiep, telkens met een eigen badkamer en toilet. Op de volwaardige dakverdieping werd een derde slaapkamer ingericht en een grote technische ruimte en extra berging. Ideaal voor gezinnen, want elk huis heeft een eigen tuin en parkeerplaats zat.”

Het centrale huis werd volledig ingericht en is instapklaar. Bieden kan vanaf 525.000 euro.
Christophe Deconinck Het centrale huis werd volledig ingericht en is instapklaar. Bieden kan vanaf 525.000 euro.

De heren zijn niet aan hun proefstuk toe, al is dit het eerste project in zo’n exclusief kader. “We voerden ons eerste bouwproject zo’n zes jaar geleden uit in de Grimminckstraat in Ieper, waar we de inspiratie vonden voor onze bedrijfsnaam. Na het verbouwen van verschillende woningen in en rond Ieper grepen we met volle overtuiging de kans om hun schouders te zetten onder de renovatie van de voormalige Parkzaal van Elverdinge.”

Komende zaterdag houden de heren er een presale. “Geïnteresseerden kunnen dan bieden onder gesloten omslag. Bieden kan vanaf 525.000 euro voor de centrale woning. ‘s Avonds leggen wij de biedingen naast elkaar en zullen we misschien al weten of de Parkzaal nieuwe eigenaars krijgt.” Meer info vind je terug op de websites van Dewaele Vastgoed en Van der Build.

De bovenverdieping van een van de twee zijhuizen.
Christophe Deconinck De bovenverdieping van een van de twee zijhuizen.
Het zicht vanuit het zijhuis op de kasteeltuin is buitengewoon.
Christophe Deconinck Het zicht vanuit het zijhuis op de kasteeltuin is buitengewoon.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.