Windstoot blaast vrachtwagen van 18 ton omver

De vrachtwagen kantelde na een ferme windstoot.
Lieven Samyn De vrachtwagen kantelde na een ferme windstoot.
Een stevige windstoot heeft dinsdagmiddag in de Krommenelststraat in Ieper een vrachtwagen van achttien ton, geladen met geslachte varkens, in een bocht omver geblazen. De chauffeur uit Kortemark raakte lichtgewond en de lading zal vermoedelijk afgekeurd worden voor consumptie.

Rond 12.15 uur reed de trekker met frigowagen van DVM Trans uit Diksmuide met een lading geslachte varkens van Voormezele richting de Ieperse ring. De chauffeur was op weg naar de versnijderij in Kortemark. In een bocht naar links liep het fout. Na de bocht blies de stevige wind over een weidse vlakte plots vol in de flank van de vrachtwagen. De oplegger van achttien ton begon te kantelen en sleurde de trekker mee in de berm. Een landbouwer hoorde wat verderop de doffe klap en verwittigde de hulpdiensten. Aanvankelijk was er wat verwarring tussen de noodnummers 112 en 1722, maar de hulpverlening kwam niet in het gedrang. De brandweer van de zone Westhoek rukte ook uit omdat de vrachtwagen begon te roken. Blussen was niet nodig. De trucker kon ook op eigen kracht uit zijn cabine klauteren. “Gelukkig vallen de verwondingen van de chauffeur nog mee”,  weet de zaakvoerder van de transportfirma. “Maar de vrachtwagen is vermoedelijk verloren, net als de lading varkens. Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zal het vlees controleren. Daarna zullen de varkens nog overgeladen moeten worden en de vrachtwagen getakeld worden. Die karweitjes zullen nog de rest van de dag duren.”

Het is niet de eerste keer dat in die verraderlijke bocht vrachtwagens aan het slippen gaan en kantelen. De felle wind zal vermoedelijk maar een van de oorzaken van het ongeval zijn geweest.

De vrachtwagen kantelde na een ferme windstoot.
Lieven Samyn De vrachtwagen kantelde na een ferme windstoot.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Denk eerder dat een windstoot niet direct het gevolg is van dit ongeval. Aangezien de vrachtwagen uit een scherpe bocht komt, zal onaangepaste snelheid eerder de oorzaak zijn!