VIDEO. Aquapark Bellewaerde krijgt twee enorme glijbanen, medewerkers mogen ze al eens testen

Wie van waterglijbanen houdt, kan vanaf 1 juli terecht in Aquapark Bellewaerde. Het Ieperse pretpark heeft vandaag tijdens een werfbezoek de twee grote glijbanen voorgesteld: familieglijbaan Aquaventure en raceglijbaan Splash Clash. “Het is de max”, glundert een medewerker die een van de glijbanen al mocht uittesten. De werken zijn halfweg.
Aquapark Bellewaerde krijgt stilaan vorm. Een van de glijbanen is al duidelijk zichtbaar.
Henk Deleu Aquapark Bellewaerde krijgt stilaan vorm. Een van de glijbanen is al duidelijk zichtbaar.

Pret- en dierenpark Bellewaerde kondigde vorig jaar al de bouw aan van een groot waterpretpark aan op een oppervlakte van drieduizend vierkante meter. Het waterpark is goed voor een investering van zeventien miljoen euro. De werken zijn volop bezig – de opening is gepland op 1 juli – en het waterpark krijgt stilaan vorm. “Het Bellewaerde Aquapark wordt een avontuur voor jong en oud”, zegt directeur Stefaan Lemey. “Het waterpark zal uit drie zones bestaan, voor kinderen van verschillende leeftijden”, verduidelijkt technisch directeur Geert Lernout. “De kleinsten krijgen een zone op hun maat. De Lazy River voert de bezoekers door het waterpark. Er is een grot, een klimmuur, een aquarium en allerlei watereffecten. Ouders kunnen relaxen in strandstoelen en een wellnesszone. We bouwen verder ook een cocktailbar, sauna en bubbelbad.”

In het Aquapark komen drie verschillende zone’s.
Henk Deleu In het Aquapark komen drie verschillende zone’s.

Glijbanen als blikvangers

De blikvangers van het waterpark worden echter de twee grote glijbanen. “Het gaat om de familieglijbaan Aquaventura en de raceglijbaan Splash Clash. In Aquaventura kunnen vier mensen plaatsnemen in een grote band voor een parcours van 117 meter”, weet de directeur. “Met een diameter van 2,70 meter is dit een primeur voor Europa.” 

De Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die naast elkaar de afdaling maken. “Een of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter naar beneden. De competitie wordt versterkt dankzij een lichtsysteem. De glijbaan kleurt groen bij de band die voorop glijdt, terwijl het verliezend team in het rood kleurt. Op het einde van de rit wordt de racetijd getoond.” Beide glijbanen zijn twaalf meter hoog.

De werken zijn volop bezig. De wanden van het zwembad zien er uit als rotsen.
Henk Deleu De werken zijn volop bezig. De wanden van het zwembad zien er uit als rotsen.
Links de familieglijbaan Aquaventura en rechts de dubbele raceglijbaan Splash Clash.
Henk Deleu Links de familieglijbaan Aquaventura en rechts de dubbele raceglijbaan Splash Clash.
De Lazy River voert de bezoekers door het waterpark.
Henk Deleu De Lazy River voert de bezoekers door het waterpark.
“Met een diameter van 2,70 meter is  de glijbaan een primeur voor Europa”, zegt directeur Stefaan Lemey.
Henk Deleu “Met een diameter van 2,70 meter is de glijbaan een primeur voor Europa”, zegt directeur Stefaan Lemey.

Attractie uitproberen

Enkele werknemers van het park gingen de familieglijbaan al uittesten bij constructeur Wiegand in Duitsland. Bart Sinnesael uit Izegem was de eerste die de attractie mocht uitproberen. “Het was een lange rit naar Duitsland, maar het was zeker de moeite”, reageert Bart, die als hoofdkassier werkt in Bellewaerde. “Het was allemaal erg indrukwekkend. De glijbaan stond opgesteld in een constructiehal. De rit gaf een echt wow-gevoel.” Bart en zijn collega’s werden uitgekozen via een wedstrijd in het pretpark. “We moesten onze motivatie opgeven en wij werden uitgekozen. Telkens er iets rond het zwembad moet getest worden, zijn wij van de partij”, knipoogt Bart. Bezoekers zullen de banden niet zelf naar boven moet sleuren. “We brengen die omhoog via een transportsysteem”, legt Lemey uit. “Daarmee stellen we het comfort en de veiligheid van onze bezoekers voorop. Het hele jaar zorgen we in het zwembad voor een omgevingstemperatuur van 34 graden, terwijl het water 32 graden zal zijn. In het waterparadijs komt veel groen en geluiddempende panelen geven een betere akoestiek.”

De glijbanen zijn enorme constructies.
Henk Deleu De glijbanen zijn enorme constructies.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.