Sp.a: "Verkoop kavels De Vloei zonder gemeenschappelijke tuin"

Sp.a Ieper wil de verkoop van kavels in de nieuwe wijk De Vloei een boost geven door de gronden aan te bieden zonder gemeenschappelijke tuin. "Die klok terugdraaien, kan niet meer", reageert schepen Dominique Dehaene.

Langs de Zonnebeekseweg in Ieper komen 250 woningen in de nieuwe wijk De Vloei. Het is een project van 10 hectare waarbij de West-Vlaamse Intercommunale, stad Ieper, de huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak en de privépartners Bostoen en Imfiro samenwerken. De partners gooiden het over een duurzame boeg en ontwikkelen een eco-wijk. De verkoop van de gronden loopt evenwel niet van een leien dakje. De Ieperse sp.a kwam op de gemeenteraad met een voorstel op de proppen om de verkoop aan te zwengelen. "Het is al een tijdje stil rond het project en het kan geen kwaad om, mits wat bijsturing, er opnieuw vaart in te krijgen", zei raadslid Philip Bolle (sp.a).

Herverdelen

"Wat ons opvalt is dat de kopers vooral tuk zijn op de vrijliggende kavels, want die zijn allemaal verkocht, en de kavels zonder gemeenschappelijke tuin, die grotendeels van eigenaar zijn veranderd. Zet daarom de verkoop bij alle partners direct stop en bestudeer hoe die gemeenschappelijke tuinen kunnen toegewezen worden in herverdeeld privaat bezit", aldus Bolle.


"Ik begrijp uw voorstel van de deeltuinen, maar zo eenvoudig ligt het niet", reageerde schepen Dominique Dehaene (CD&V). "Er zijn kavels verkocht met een deeltuin. U stelt een ingrijpende wijziging voor, maar die klok terugdraaien, kan niet meer." (CMW)