Rij wachtenden voor felle kortingen bij uitverkoop Spar

Klanten stonden voor aanvang al te wachten.
Christophe Maertens Klanten stonden voor aanvang al te wachten.
Kortingen tot 50 procent.
Christophe Maertens Kortingen tot 50 procent.
Enkele tientallen klanten haasten zich maandag naar buurtwarenhuis Spar Express op de Grote Markt in Ieper. Die zaak sluit namelijk de deuren en hield een uitverkoop. 

De winkel is twee jaar open geweest, maar moet sluiten omdat die niet meer rendabel is. Maandag werden de laatste producten verkocht met kortingen van dertig tot vijftig procent. Betalen kon enkel cash. “We hadden op internet gezien dat we koopjes konden doen en zijn daarom naar hier gekomen”, zegt een koppel uit Wervik. “We kwamen hier vroeger wel eens over de vloer omdat we de uitbaters kennen. Die hebben nog een winkel in Sint-Eloois-Winkel. Nu hebben we het een en ander kunnen inslaan.” 

Een andere klant uit Poperinge kwam de wijnflessen even bekijken, maar vond uiteindelijk zijn gading niet. “Ik was hier geen vaste klant, maar ik wou toch even komen kijken of er geen batjes te doen waren. Tussen de wijn vind ik echter niet veel.” 

Andere klanten vulden hun boodschappentas wel gretig, vooral met frisdrank. Eerder had al een uitverkoopdag plaatsgevonden. Spar is niet de enige buurtwinkel die ophoudt te bestaan in het centrum van Ieper. Ook de uitbaters van Shop & Go Delhaize in de Menenstraat hebben hun zaak gesloten, ook wegens te weinig rendabel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.