Premie voor wie boomgaard of bosje aanplant

Kinderen planten bomen bij op en rond de nieuwe parking van Claerebout.
Eric Flamand Kinderen planten bomen bij op en rond de nieuwe parking van Claerebout.
Het Regionaal Landschap Westhoek gaat initiatieven rond groenaanleg steunen. Mensen of verenigingen die via crowdfunding geld inzamelen om een boomgaard of een klein bosje aan te planten, kunnen tot vijfduizend euro steun krijgen.

”Een van de belangrijkste troeven van onze Westhoek is het prachtige landschap. Niet alleen de overheid is hiervoor verantwoordelijk, ook bewoners kunnen daarvoor zorg dragen. Wij willen creatieve, kleine en grote, wilde en minder wilde, maar vooral inspirerende ideeën van buurtbewoners ondersteunen”, zegt Nele Saint-Germain van Regionaal Landschap Westhoek. 

De organisatie plant bomen en hagen op het platteland en werkt zo aan een duurzaam landschap. “We gaan het experiment aan om een fonds op te richten. Met het landschapsfonds willen we tot vijfduizend euro bijleggen aan crowdfundingscampagnes voor een groen initiatief. Het kan gaan om de uitbreiding van een buurttuin, een groen speelelement om de hoek, de aanleg van een boomgaard of een klein bosje.” 

Initiatiefnemers kunnen zich tot 15 januari melden op www.rlwesthoek.be/landschapsfonds. “Eind januari volgen ze dan een workshop om een crowdfundingscampagne op te zetten. In februari krijgen de initiatieven te horen of ze een bijdrage ontvangen van het Landschapsfonds. Die bijdrage bedraagt vijftig procent van het bedrag dat nodig is, met een minimum van vijfhonderd euro en een maximum van vijfduizend euro.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.