Ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding

Facebook
In Ieper is er op zaterdag 16 februari een ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding. “Wie uit het leven stapt, laat zijn omgeving na met heel wat vragen en gevoelens waarmee men erg lang blijft worstelen.”

Het huisvandeMens Ieper, CAW Centraal West-Vlaanderen en de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een ontmoetingsnamiddag te organiseren voor nabestaanden van zelfdoding.

“Zelfdoding valt nog al te vaak voor, zeker hier in de Westhoek. De noodzaak aan een dergelijk initiatief blijft. Erover praten met je omgeving is niet altijd evident. Precies daarom organiseren we deze ontmoetingsnamiddag. We willen ons op laagdrempelige wijzen richten naar iedereen die in zijn omgeving geconfronteerd is met zelfdoding. Contact met lotgenoten kan immers helpend en helend zijn. Voelen dat je er niet alleen voor staat, kan deugd doen.” Meer info vind je ook op de Facebookpagina van het huisvandeMens Ieper via www.facebook.com/events/2199252133674237/

De dag vindt plaats in CC Het Perron in Ieper. Deelname kost 5 euro, te betalen op de dag zelf. Er zijn verschillende workshops. Op het einde van de dag zijn getuigenissen van twee nabestaanden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.