Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe wagen na tussenkomst van Radio 2

EINDELIJK OPLOSSING NA DRIE JAAR SUKKELEN MET SPOOKAUTO

Francis Rambour bij zijn gloednieuwe Peugeot 308.
Eric Flamand Francis Rambour bij zijn gloednieuwe Peugeot 308.
Francis Rambour uit Vlamertinge, West-Vlaanderen, heeft na drie jaar sukkelen eindelijk een nieuwe wagen. Zijn vorige Peugeot 308 bleek een rijdende fabricagefout te zijn. Het duurde tot 'De Inspecteur' van Radio 2 er zich mee bemoeide vooraleer de zaak werd opgelost. "Die wagen was net een flipperkast", zucht Francis.

"Drie jaar geleden kocht ik in een garage in Boezinge een nieuwe Peugeot 308", begint Francis Rambour (52) zijn verhaal. "Vanaf dag één waren er echter problemen mee. Zo gingen de deuren niet automatisch open en dicht of trad het alarm zomaar in werking. Dat gebeurde zelfs eens tijdens het rijden. Gelukkig blokkeerde de auto toen niet, of ik kon nog een ongeval hebben veroorzaakt."

"Ik denk dat de wagen wel zo'n vijftig keer terug richting garage ging", vervolgt de man. "Daar deden ze steeds opnieuw een update van de software, maar dat hielp echt niet. Er zijn zelfs specialisten van de hoofdzetel in Parijs naar de auto komen kijken, maar ook die konden er niets aan veranderen. Het was vooral bij vochtig weer of wanneer je hem gepoetst had, dat het fout liep, maar hersteld werd het probleem nooit. In de garage werden wel vreemde pogingen gedaan. Zo was de wagen eens een week binnen om nieuwe batterijtjes in de sleutels te steken. Met wat waren die mensen bezig?"

Francis bij zijn bewuste spookwagen.
Eric Flamand Francis bij zijn bewuste spookwagen.

Garantiewetgeving

Vorig jaar zou Francis van de garage een nieuwe wagen krijgen, maar ook dat liep fout.

"De garagehouder wou de spookwagen niet terugnemen, omdat Peugeot volgens hem geen wagens terugneemt."

Ten einde raad klopte de eigenaar van de spookauto aan bij het Radio 2-programma De Inspecteur en die onderzocht de zaak. "Bijna een jaar later kreeg ik een telefoontje van de redactie met de vraag of de affaire nu al was opgelost." Het bleek dat Radio 2 Peugeot op de garantiewetgeving had gewezen en had gevraagd iets te doen. Ook dat bleek echter een maat voor niets. Toen besloot Radio 2 het verhaal op antenne te brengen. Ondertussen had Francis bij een andere garage aangeklopt, namelijk Duran in Ieper.

De garagehouder wou de spookwagen niet terugnemen, omdat Peugeot volgens hem geen wagens terugneemt

Francis Rambour

Alleen opties betalen

Daar wilden ze het probleem niet verder laten aanslepen, ook al omdat steeds meer Radio 2-luisteraars hen over het voorval aanspraken. Ook al hadden zij de wagen niet verkocht, toch zorgden zij voor een uitkomst waar alle partijen zich in kunnen vinden. Francis krijgt een gloednieuwe 308 en hoeft alleen de opties bij te betalen die hij op z'n vorige wagen nog niet had.

Voor Francis, die gisteren naar de garage mocht om het nieuwe voertuig, komt er eindelijk een einde aan zijn lijdensweg. "Ach, ik wou het hier echt niet bij laten. Gewoon uit principe, zoiets kan toch niet. Ik ben dan ook blij dat ik er vanaf ben. Je moet weten dat ik al zeven keer een Peugeot heb gekocht. Nooit had ik klachten, tot nu."Meld een bug