Laatste Ieperse OCMW-raad ooit

De OCMW-raadsleden kwamen een laatste keer samen.
Eric Flamand De OCMW-raadsleden kwamen een laatste keer samen.
 Voorzitter Marieke Cloet.
Eric Flamand Voorzitter Marieke Cloet.

“Een historische OCMW-raad”, zo noemde OCMW-voorzitter Marieke Cloet de laatste raad voor maatschappelijk welzijn in Ieper. De OCMW wordt namelijk geïntegreerd in het stadsbestuur. De raad telde raadsleden, waaronder de voorzitter. Sinds 2001 stond schepen Marieke Cloet aan het hoofd van de vergadering. Acht van de raadsleden waren afgevaardigden van het ondertussen opgegeven kartel CD&V/N-VA. Open Ieper had twee raadsleden en sp.a één. De raadsleden kwamen om de twee weken samen op dinsdag. 

De Vlaamse regering heeft echter beslist de OCMW's te integreren in het gemeentebestuur. Het OCMW en het gemeentebestuur hadden tot nu een eigen rol in het sociaal beleid. Zo was het OCMW bevoegd voor onder andere de individuele steunverlening, maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie. De beslissing om de OCMW-taken naar het gemeentebestuur over te hevelen, moet volgens de Vlaamse regering leiden tot meer duidelijkheid en efficiëntie van het gemeentelijk sociaal beleid. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.