Jonge vrouw (21) overleeft slippartij niet

LANDBOUWER ONTDEKT AUTO IN GRACHT UREN NA ONGEVAL

De wagen van de jonge vrouw werd tot schroot herleid door de klap (zie inzet). Hij werd uit de gracht gehaald en getakeld.
Alexander Haezebrouck De wagen van de jonge vrouw werd tot schroot herleid door de klap (zie inzet). Hij werd uit de gracht gehaald en getakeld.
Een 21-jarige jonge vrouw uit Langemark-Poelkapelle overleed in de nacht van zaterdag op zondag nadat ze in de Bellestraat in Vlamertinge slipte en in de gracht belandde. Pas zondagmorgen werd het wrak gevonden door een landbouwer.

Louise Ryckeboer (21) uit Langemark-Poelkapelle stierf in de nacht van zaterdag op zondag toen ze met haar auto in de gracht belandde langs de Bellestraat in Ieper.


De jonge vrouw was onderweg naar huis en kwam van bij haar vriend in Westouter. Ter hoogte van een bocht liep het mis. Louise slipte met haar grijze Opel Astra, knalde tegen een duiker en belandde uiteindelijk enkele meters lager in de gracht. Ook de duiker knakte af en viel naar beneden. Hoe laat het ongeval precies is gebeurd, is onduidelijk. De auto werd pas ontdekt om 9.50 uur door een landbouwer die naar zijn weide kwam kijken. De hulpdiensten snelden ter plaatse en stelden vast dat er nog een lichaam in de auto aanwezig was.


Voor Louise kon geen hulp meer baten. Een deskundige van het parket werd aangesteld om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Of het ongeval te wijten is aan de helse weersomstandigheden, is nog niet bekend. Vermoedelijk sneeuwde het nog niet.


"Maar het regende wel, en door de felle wind kan het zijn dat het wegdek glad lag", vertelt luitenant Geert Lemenu van de hulpverleningszone Westhoek.

Alexander Haezebrouck

Emotionele reacties

Louise zat in het laatste jaar kleuteronderwijs. In juni zou ze afstuderen. Ze werkte daarnaast ook in de keuken het ziekenhuis in Roeselare. Net daarom sloegen haar ouders zondagmorgen niet meteen alarm toen ze merkten dat Louise niet was thuisgekomen die nacht. De mogelijkheid bestond dat Louise bij haar vriendje in Westouter was blijven slapen en daarna meteen was doorgereden naar het ziekenhuis.

Op sociale media regende het gisteren reacties vol ongeloof. "Woorden schieten te kort. Je was een mens naar mijn hart! Bedankt dat ik zoveel jaren van je prachtige leven mocht meemaken. Je zal nooit vergeten worden", schreef een goede vriendin van Louise.

Wanneer Louise Ryckeboer zal begraven worden, is nog niet duidelijk. Wie een laatste groet wil brengen aan de vrouw kan dat vandaag in het uitvaartcentrum Leo langs de Dikkebusseweg in Ieper.