Jommeke verovert Bellewaerde

FANS SCHUIVEN UREN AAN VOOR FOTO MET STRIPHELD

Jommeke mocht ook even de ringstaartmaki's in het pretpark voederen.
Eric Flamand Jommeke mocht ook even de ringstaartmaki's in het pretpark voederen.
Naar aanleiding van het nieuwe Jommekesalbum Bollywood in Bellewaerde stond het Mexicoplein afgelopen weekend volledig in het teken van de stripheld met het strooien kapsel. Bezoekers stonden in lange rijen aan te schuiven voor een selfie met hun favoriete stripfiguur of voor een handtekening van de tekenaars.

Bellewaerde werd het hele weekend overspoeld met Jommekesfans. Voor het Jommekesweekend hadden uitgeverij Ballon Media en het Bellewaerdeteam de handen in elkaar geslagen en allerlei activiteiten georganiseerd rond het blonde stripfiguurtje en zijn vriendjes. Jommekesfans verzamelden op het Mexicoplein voor een selfie met Jommeke of de Zingende Aap - uit het tweede album - of schoven geduldig aan voor een handtekening van hun favoriete stripheld of van tekenaar Gerd van Loock en Philippe Delzenne. Tijdens het wachten stortten heel wat jonge lezertjes zich op de boekenwand waar alle Jommekesalbums terug te vinden waren. Tony (40) en Ieuwke Verkamer (12) uit Menen stonden drie kwartier in de brandende zon voor een ontmoeting met de tekenaars. "Onze verzameling Jommekes is bijna compleet", zegt Tony. "Toen Ieuwke mijn collectie ontdekte, is zij er ook aan verslingerd geraakt. Ze is op zoek gegaan naar de ontbrekende nummers en zo'n gesigneerd exemplaar springt er altijd wat uit."

rv

In kostuum

Heel wat fans waren ook komen opdagen in de typische blauwe sweater en zwarte korte broek van de 'wittekop uit Zonnedorp', maar de meest opvallende figuur was ongetwijfeld Hendrik Keirsbilck (31) uit Assenede, die zich een heus Jommekes-outfit had aangemeten. Bovendien had Hendrik alle kinderen uit zijn familie kunnen overtuigen om in bijpassende outfit mee te stappen. Zijn dochtertje Amy (6) als 'Amymieke', nichtjes Francesca (13) en Jenna (5) als Rozemiekes, neefjes Lorenzo (7) en Jari (7) als Jommekes en Benno (12) als een stoere Filiberke. "Ik ben al van kindsbeen fan van Jommeke. Bij ons thuis liggen stapels Jommekes op de salontafel, in de slaapkamer, zelfs tot in het toilet. Het meest typerende element aan Jommeke is ongetwijfeld zijn kapsel, dus dat mocht er zeker niet aan ontbreken. Ik moet zelfs toegeven dat ik al eens met het idee heb rondgelopen om mijn naam te laten veranderen in Jommeke, maar ik vrees dat mijn partner het daar niet mee eens zou zijn", lacht Hendrik.

Kinderen gingen graag op de foto met Jommeke en de Zingende Aap.
Eric Flamand Kinderen gingen graag op de foto met Jommeke en de Zingende Aap.
Jommeke-lookalike Hendrik Keirsbilck met zijn familie als Rozemiekes, Jommekes en ook een Filiberke.
Eric Flamand Jommeke-lookalike Hendrik Keirsbilck met zijn familie als Rozemiekes, Jommekes en ook een Filiberke.
Tony en Ieuwke Verkamer bij tekenaar Gerd Van Loock.
Eric Flamand Tony en Ieuwke Verkamer bij tekenaar Gerd Van Loock.