Drie avonden jazz in Het Perron

Bert Dockx
Thomas Geuens Bert Dockx

Cultuurcentrum Het Perron in Ieper presenteert, in samenwerking met Jazzlab series, Toernee Mondial, Djangofollies, Brosella en de bibliotheek, drie avonden vol jazz. Op zaterdag 19 januari komt Quinn Bachand’s Brishen featuring Gwen Cresens & Ben Faes langs. “Quinn Bachand viel als 11-jarige leeftijd al op omwille van zijn groot talent op de akoestische gitaar. Tien jaar en vele onderscheidingen later werkt hij vooral zijn liefde voor gypsy jazz en swing verder uit”, klinkt het bij Het Perron. 

Op 21 februari is het de beurt aan Bert Dockx. “Met zijn nieuw project Ottla belijdt Dockx, frontman van Flying Horseman en Dans Dans, zijn liefde voor de jazz. De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er een ook synthesizers bespeelt). Een eclectische bende waarvan ieder lid in meer of mindere mate een voet in de jazz heeft, maar evengoed actief is in andere genres.”

 Op 28 maart neemt Hendrik Lasure plaats op het podium. Volgens de organisatoren is Lasure een van dé jonge jazzwolven van het moment. “Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette – klassieke piano en viool – bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz en het componeren. Van formaties als SCHNTZL, Orange Moon en Thunderblender tot een samenwerking met de Italiaanse vocaliste Francesca Palamidessi: veelzijdigheid troef.” Meer info op www.hetperron.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.