Australië schenkt replica's van leeuwen Menenpoort

Burgemeester Jan Durnez, minister Dan Tehan en Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association, maakten gisteren bekend dat Australië twee replica's van de stenen leeuwen aan Ieper schenkt.
Foto Eric Flamand Burgemeester Jan Durnez, minister Dan Tehan en Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association, maakten gisteren bekend dat Australië twee replica's van de stenen leeuwen aan Ieper schenkt.

De Australische minister van Veteran's Affairs heeft gisterenavond - net voor de Last Post - belangrijk nieuws voor de stad Ieper bekendgemaakt. Australië schenkt aan Ieper twee replica's van de stenen leeuwen. "We produceren de replica's van de beroemde leeuwen en geven die aan de Belgische stad Ieper ter erkenning van de 100ste verjaardag van de Australische campagne tijdens de Eerste Wereldoorlog", aldus minister Dan Tehan. "We zijn fier dat we in onze stad ieder jaar heel wat Australiers mogen verwelkomen en deze gift van de Australische regering zal de speciale band die er al meer dan 100 jaar is tussen ons nog versterken", aldus burgemeester Jan Durnez (CD&V). (CMW)