"Natúúrlijk zetten we groot scherm voor WK"

Supportersclubs Rode duivels boordevol plannen

Voorzitter van de Vlamertingse Duivelboys Filip Rommens in supporterslokaal 't Project met enkele klanten.
Eric Flamand Voorzitter van de Vlamertingse Duivelboys Filip Rommens in supporterslokaal 't Project met enkele klanten.
De supportersclubs van de Rode Duivels maken zich op voor een spetterende wereldbeker nu de deelname binnen is. Diabolix Viroviacum uit Wervik zal bij Gasthof 't Kapittel een groot scherm plaatsen en een fandorp bouwen. Ook de Vlamertingse Duivelboys zullen een groot scherm installeren.

Het clublokaal van Diabolix Viroviacum uit Wervik is verhuisd van café Sultan naar Gasthof 't Kapittel. "Op het terras daar hebben we veel meer ruimte, dus dat belooft", zegt stichter Bart Braem. "We zullen er een fandorp inrichten en er komt een groot scherm. Uitbaters Timothy en Gregory Volcke (die enkele weken geleden café Sultan verlieten, red.) zijn bereid om mee te werken. Maar het is nog vroeg om te plannen. Eden Hazard en zijn ploegmakkers zijn gelukkig vroeg gekwalificeerd, maar het wordt nog lang wachten om te weten in welke poule ze belanden en waar ze gaan spelen."

Hopen op een stunt

Het bestuur van de officiële fanclub van de Rode Duivels bestaat naast Braem uit zijn collega Stefaan Vandamme en hun werkgever Steve Dejan. "Er zijn vijftig leden", zegt Bram. "We bestaan nog maar sinds februari vorig jaar. We werden ook erkend door 1895, de overkoepelende supportersfederatie van de Rode Duivels." Of er leden zijn die naar Rusland zullen trekken? "Ik ken er voorlopig nog geen. Ik vermoed dat zo'n reis een duur grapje zou worden. Ik hoop wel dat onze nationale ploeg zal stunten en de halve finale haalt. In elk geval duim ik voor een beter WK dan vorig jaar het EK."

Garantie op ambiance

Ook in Vlamertinge is er een officiële supportersclub. "Het is nu nog een beetje vroeg, maar we zijn bijna zeker dat wij opnieuw gaan uitpakken met een groot scherm", aldus Filip Rommens, bestuurslid van de supportersclub Vlamertingse Duivelboys. Filip is ook uitbater van het supporterslokaal 't Project in de Hospitaalstraat in Vlamertinge. "Wij werken al langer met een scherm als onze Duivels ergens een toernooi spelen. Ook toen mensen daar op andere plaatsen mee begonnen, bleven wij volk trekken. Zo was er hier bij het laatste Europees Kampioenschap weer volop ambiance."


Supportersclub Vlamertingse Duivelboys telt momenteel tussen de 100 en 120 leden. "Dat aantal zal in de aanloop van het WK in Rusland wel een beetje stijgen, zoals vaker als de Rode Duivels gekwalificeerd zijn", aldus Filip. "Wij gaan bij de thuiswedstrijden telkens met enkele bussen naar de match kijken. Enkele van onze leden zullen wel naar Rusland reizen om de matchen te zien. Ach, het worden in ieder geval weer drukke tijden voor ons, wat wel leuk is natuurlijk." (CMW/DBEW)