"Herdenking van oorlog boost onze populariteit"

IN FLANDERS FIELDS MUSEUM NUMMER 1 OP TRIPADVISOR

Peter Slosse, zakelijk leider van het museum en diensthoofd Toerisme in Ieper, roemt zelf het voltallige team, dat zich elke dag inzet voor de werking van IFFM.
Eric Flamand Peter Slosse, zakelijk leider van het museum en diensthoofd Toerisme in Ieper, roemt zelf het voltallige team, dat zich elke dag inzet voor de werking van IFFM.
Volgens TripAdvisor, een website en app waar bezoekers een score geven aan trekpleisters, is In Flanders Fields het populairste museum van Vlaanderen. "We zijn daar wel blij mee", zegt Peter Slosse, zakelijk leider van het museum en diensthoofd Toerisme in Ieper. "Wellicht hebben we dit mooie resultaat te danken aan de vele buitenlandse bezoekers."

Er is heel wat lof te lezen op de site van TripAdvisor over het Ieperse oorlogsmuseum.


"Een heftige confrontatie met de gruwel van de oorlog samengebracht in een modern en uiterst verzorgd museum. Een must voor jong en oud", schrijft een bezoeker. Iemand anders prijst het mooie gebouw en de aangrijpende boodschap. Van de 2.677 bezoekers die een beoordeling hebben geplaatst, gaf 68 procent een uitstekende score (5 sterren) aan het museum. Bijna een kwart (23 procent) vindt het museum heel goed (vier sterren), en slechts 1 procent noemt het IFFM vreselijk.

TripAdvisor

Gestegen

"We zijn erg blij met deze erkenning. Het is een schouderklopje voor ons voltallig team, dat dag in dag uit zijn best doet", aldus Peter Slosse van het museum.


Peter Slosse vermoedt dat het museum al altijd op een hoge plek stond in het klassement van TripAdvisor. "Maar het is wel de eerste keer dat we op de eerste plaats terechtkomen. Hoe komt dat? Ik kan nu niet meteen iets aanwijzen wat het verschil zou maken in vergelijking met voorheen. Wij hebben al altijd een beetje op dezelfde manier gewerkt en proberen altijd kwaliteit te leveren. Ik denk echter wel dat het aantal beoordelingen een rol speelt. Je moet een aantal nieuwe krijgen om te stijgen in het klassement. Ik denk dat wij in het afgelopen jaar veel nieuwe goede beoordelingen hebben gekregen en dat we daardoor zijn gestegen."

Derde Slag

"Het is ook een feit, en ik denk dat dit het hoge cijfer mee verklaart, dat we heel wat buitenlandse bezoekers over de vloer krijgen. Die mensen plaatsen gemakkelijker iets op TripAdvisor dan onze landgenoten, denk ik."


Voor het museum wordt 2017 hoogstwaarschijnlijk een zeer goed jaar. Vorig jaar kreeg het IFFM nog 206.000 bezoekers over de vloer. "Dat was vergelijkbaar met de periode voor de eeuwherdenking: het was eerder een normaal jaar. We hebben wel wat tegenslag gehad met de terreurdreiging", verduidelijkt Peter Slosse. "Dit jaar gaan we wel een stukje hoger eindigen. Tot eind juli hadden we ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar in dezelfde periode. Maar augustus en september zijn dit jaar een heel stuk beter."


De herdenkingsplechtigheden voor de 100ste verjaardag van de Derde Slag om Ieper spelen daar zeker een grote rol in.