Ga naar de mobiele website
^ Top

Tienermeisjes identificeren aanrander op Facebook en stappen naar politie

De identiteit van de vermoedelijke aanrander uit Ichtegem die woensdag op straat twee minderjarige meisjes oneerbare voorstellen deed, is gekend bij de politie. De slachtoffers van 15 en 16 jaar zochten de man op via Facebook en stapten onmiddellijk met zijn identiteit naar de politie.

Het gaat om een Eernegemnaar van in de twintig, die herkend werd omdat hij een trui van een jeugdbeweging droeg. "Mijn dochter herkende hem meteen en legde zijn foto voor aan het andere slachtoffer. Ook zij bevestigde dat het om hem ging", zegt de moeder van het 16-jarige slachtoffer uit Eernegem. Ze stapten met de identiteit naar de politie. "Ik kan enkel bevestigen dat er aangifte is gedaan en het onderzoek nu in handen is van de recherche. Meer mogen wij hierover niet communiceren", zegt Annemie Wittesaele, woordvoerster van politiezone Kouter.

Geen fysieke aanrakingen

Het meisje uit Eernegem werd woensdag gevolgd op haar fiets in de Westkerkestraat in Eernegem en de man vroeg om seksuele handelingen. Hij wilde haar daarvoor betalen. Aan een ander meisje toonde hij zijn geslachtsdelen in de Torhoutsebaan in Ichtegem. De vermoedelijke dader zal over de feiten worden verhoord door de politie. "Ik ben opgelucht dat mijn dochter kon vluchten en dat er geen fysieke aanrakingen zijn gebeurd. Wat de gevolgen ook mogen zijn voor de dader, ik hoop dat hij zijn lesje leert en geen meisjes meer lastigvalt", besluit de moeder van het meisje uit Eernegem. (BBO)Meld een bug