Kom meer te weten over Ichtegem anno 1850

Een beeld van Ichtegem uit het midden van de negentiende eeuw
Gemeentelijk archief Ichtegem Een beeld van Ichtegem uit het midden van de negentiende eeuw
Op vrijdag 15 februari kom je in drie lezingen meer te weten over Ichtegem in de periode 1850 en meer bepaald over burgemeester Pieter Van Sieleghem. 

Na kwalitatief speurwerk in historische bronnen en via bemiddeling van enkele lokale historici raakt een ontbrekend stukje lokale geschiedenis ingevuld. Het gemeentebestuur slaagde er ook in om een foto op de kop te tikken van een van de eerste Ichtegemse burgemeesters. Pieter Van Sieleghem was burgemeester van 1835 tot 1858. Zijn foto mag officieel een plaats innemen in de rij van Ichtegemse burgemeesters in het gemeentehuis en zo het overzicht vervolledigen. “We maken van de gelegenheid gebruik om wat meer te vertellen over deze voor Ichtegem toch wel belangrijke figuur en hem te plaatsen in het Ichtegem van midden negentiende eeuw", laat de cultuurdienst weten. Werner Peene verzorgt een korte uiteenzetting over de familie Van Sieleghem, Jaak Knudde vertelt over de woning van Pieter Van Sieleghem en de Ichtegemse dorpskern in die periode. Koenraad Vandenbussche, tot slot, belicht een aantal verwezenlijkingen van deze burgemeester en zijn gemeentebestuur, zoals de aanleg van enkele steenwegen. De erfgoedavond start om 20 uur in het gemeentehuis van Ichtegem. Na de onthulling van de foto biedt de gemeente de bezoekers een glas aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.