Drugsdealer hakt pink van man af met bijl na discussie over drugs: cannabis zouden Provençaalse kruiden geweest zijn

De dealer ging het slachtoffer te lijf met een bijl.
thinkstock De dealer ging het slachtoffer te lijf met een bijl.
Een 21-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor weerzinwekkende feiten die zich twee jaar geleden afspeelden in Eernegem. Dimi V. hakte een man zijn pink af met een bijl na een discussie over de kwaliteit van de geleverde cannabis.

“Je hebt m’n maat Provençaalse kruiden geleverd in plaats van cannabis. Geef hem z’n geld terug!” Meer was er niet nodig om Dimi V. (21) uit Oostende op 22 februari 2017 volledig door het lint te doen gaan. De man stapte op de vriend van zijn koper af voor diens woning in de Aartrijkestraat in Eernegem. Hij zwaaide in het rond met een bijl van 40 centimeter. Het 23-jarige slachtoffer verweerde zich, waarop V. prompt zijn pink afhakte. In het ziekenhuis konden de dokters de vinger van het slachtoffer redden. “Hij kan hem sindsdien wel niet meer bewegen”, zegt advocaat Robin Vandervennet, die in de Brugse rechtbank bijna 14.000 euro schadevergoeding kwam vragen voor het slachtoffer. 

Dimi V. stond donderdagmorgen ook terecht voor een geval van verkeersagressie. Op 29 augustus 2017 sloeg hij een man tegen de grond na een discussie over een rijmanoeuvre in Oostende. Het openbaar ministerie vraagt voor de prille twintiger een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Zijn advocate dringt aan op een werkstraf. “Hij is vandaag niet meer de persoon die hij twee jaar geleden was”, aldus meester Suzy Cooleman. “Mijn cliënt doet nu z’n best, maar beseft dat we hier voor zeer zware feiten staan. Hij zal de gevolgen van zijn daden moeten dragen.” Uitspraak op 14 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.