Brandweer doet oproep na kortsluiting: “Rookmelders kunnen levens redden”

Brand Ichtegem Diksmuidebaan
Jan Van Maele Brand Ichtegem Diksmuidebaan

Zondagavond even voor 19 uur is brand uitgebroken in een woonhuis langs de Diksmuidebaan in Ichtegem. De oorzaak was vermoedelijk een kortsluiting aan de koelkast of diepvries. “We roepen nogmaals op om rookmelders te plaatsen”, zegt de brandweer. 

De bewoners waren thuis toen de elektriciteit met een luide knal uitviel. De man ging de storing zoeken aan de zekeringkast, maar kreeg het niet meteen opgelost. Hij ging vervolgens de straat op om na te zien of ook daar de elektriciteit uitgevallen was. Eenmaal terug binnen zag hij door het kattenluikje van de aanbouw licht. Hij opende de deur en zag  daar een vlammenzee. Eerst probeerde hij de brand zelf nog te blussen maar dat was onbegonnen werk. Hij verwittigde vervolgens de brandweer en nam wat spullen mee naar buiten. Ook zijn wagen kon hij uit de garage rijden. Ter plaatse kon de brandweer het voorste gedeelte van het huis vrijwaren van de vlammen, maar de schade binnen is aanzienlijk. De oorzaak van de brand is een vermoedelijke kortsluiting aan de koelkast of diepvriezer. De bewoners kunnen bij vrienden terecht in afwachting van de nodige opruimwerken. Volgens brandweer kapitein Alain Crombé hebben de bewoners veel geluk gehad. “Was dit op een nachtelijk uur gebeurd, dan was de tol vermoedelijk veel groter. Daarom is een rookmelder - op plaatsen waar elektronische toestellen staan - zeker geen overbodige luxe. Ze kunnen levens redden.”

In deze woning in de Diksmuidebaan ontstond brand na een kortsluiting bij een diepvriezer.
Jan Van Maele In deze woning in de Diksmuidebaan ontstond brand na een kortsluiting bij een diepvriezer.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.