Weer brengt Facebook truck terug

OOK TWEEDE DIEFSTAL IN EEN MAAND BIJ TRANSPORTFIRMA SNEL OPGELOST

De gestolen trekker van Transport Michiels uit Hulshout, die maandagmorgen gestolen bleek te zijn, is teruggevonden in Nederland. Weer gebeurde dat dankzij een vrachtwagenchauffeur die een bericht van zaakvoerder Kristof Michiels op Facebook had gezien. Die had alle chauffeurs opgeroepen uit te kijken naar het gestolen voertuig.

Begin september is ook al een vrachtwagen gestolen bij Transport Michiels uit Hulshout. Zaakvoerder Kristof Michiels maakte meteen de diefstal bekend via Facebook. Amper zeven uur later was de trekker dankzij een alerte vrachtwagenchauffeur al teruggevonden in Amsterdam. Toen afgelopen maandagmorgen opnieuw een trekker van Michiels was gestolen, weer nabij de woning van een chauffeur van het bedrijf in Aarschot, besliste Kristof om opnieuw een bericht over de diefstal op Facebook te zwieren.


De tamtam deed nogmaals zijn werk. "Dinsdagavond omstreeks 19 uur heeft een vrachtwagenchauffeur de trekker teruggevonden in het Nederlandse Bodegraven. Blijkbaar stond die er al twee dagen stil. De vrachtwagenchauffeur kent ons bedrijf omdat hij soms bij ons komt laden. Hij vond het verdacht dat een trekker van ons al twee dagen stilstond in Nederland en zag vervolgens onze oproep op Facebook", vertelt Kristof Michiels. Bodegraven ligt tussen Rotterdam en Amsterdam, op 158 km van Hulshout.


De gestolen trekker bleek niet afgesloten te zijn. "De vrachtwagenchauffeur deed de cabine open en toen kwam een verdachte man aangelopen. Uit voorzorg heeft de vrachtwagenchauffeur die onze trekker gevonden heeft, zijn eigen vrachtwagen voor de gestolen trekker, gezet zodat de verdachte er niet mee kon vluchten. Uiteindelijk is die man te voet op de vlucht gegaan", legt de zaakvoerder van Michiels uit.

Weinig schade

"Dinsdagavond kreeg ik telefoon van de vrachtwagenchauffeur. Op het eerste zicht zou de trekker nog in een goede staat verkeren en zou er geen schade toegebracht zijn. Enkel het track- en tracesysteem heeft de dief verwijderd. Morgen (vandaag, nvdr) mogen we hem gaan ophalen in Bodegraven", vervolgt Michiels.


De zaakvoerder van het transportbedrijf wil iedereen bedanken die mee de ogen opengehouden heeft. De trekker is ongeveer 70.000 euro waard en dient voor speciaal volumetransport. "Alle collega-chauffeurs, Facebook-vrienden, alerte mensen: echt hartelijk bedankt om mee uit te kijken naar onze gestolen trekker. In totaal heb ik gezien dat onze oproep op Facebook 120.000 mensen bereikt heeft."