Pittige Smeysberg onderdeel van WK-omloop 2021

Finale speelt zich af rond Ramberg in Leuven

Nu het WK wielrennen voor 2021 officieel is toegewezen aan Vlaanderen, kan het speculeren over het parcours beginnen, het gonst het van de geruchten dat de Smeysberg in Huldenbergals absolute scherprechter zou dienen.
Vertommen Nu het WK wielrennen voor 2021 officieel is toegewezen aan Vlaanderen, kan het speculeren over het parcours beginnen, het gonst het van de geruchten dat de Smeysberg in Huldenbergals absolute scherprechter zou dienen.
Het wereldkampioenschap wielrennen op de weg finisht in 2021 in Leuven, dat was al even geweten. Nu is ook het parcours bekend gemaakt. De renners krijgen onder meer de Smeysberg in Huldenberg en de Ramberg in Leuven op hun bord. 

“Alles ligt zeker nog niet voor de volle honderd procent vast, maar het parcours in Leuven is al grotendeels duidelijk", zegt Eddy Lissens van Belgian Cycling, die de hellende omloop uittekende. "We konden moeilijk om de Smeysberg heen. Dat is toch een mogelijke scherprechter op zo’n kampioenschap."

Het is niet de eerste de beste beklimming. De Smeysberg wordt immers beschouwd als de lastigste uit de druivenstreek met zijn gemiddelde stijgingspercentage van 8,3 procent. Het steilste stuk gaat zelfs 18 procent omhoog. De helling is opgenomen in de Cotacol Encyclopedie met daarin de duizend zwaarste beklimmingen van België en maakt deel uit van de klassieker Brabantse Pijl en kwam ook al enkele keren in een etappe in de meerdaagse Ronde van België voor. Een passende beklimming dus voor dit honderdste wereldkampioenschap.

Het laatste deel voor de aankomst zal de steile en smalle Ramberg omvatten die op de Naamsestraat uitkomt, zo wordt er op een lichthellende strook naar de Naamsevest gereden om dan linksaf naar de finishzone van de Philipssite te fietsen. Het deel van de ronde in en rond het Leuvense zal grotendeels de omloop van de GP Poeske Scherens omvatten. "Na een doortocht in de Leuvense aankomstzone is het alleszins de bedoeling dat de deelnemers de hellingen zo snel mogelijk aandoen, uiteraard zullen er ook nog hellingen uit Overijse in het pittige rondje zitten”, verklaart Lissens.

Nu het WK wielrennen voor 2021 officieel is toegewezen aan Vlaanderen, kan het speculeren over het parcours beginnen, het gonst het van de geruchten dat de Smeysberg in Huldenbergals absolute scherprechter zou dienen. Eddy Lissens legt uit.
Vertommen Nu het WK wielrennen voor 2021 officieel is toegewezen aan Vlaanderen, kan het speculeren over het parcours beginnen, het gonst het van de geruchten dat de Smeysberg in Huldenbergals absolute scherprechter zou dienen. Eddy Lissens legt uit.

“We zijn heel blij dat ze Huldenberg zo op de (wieler)kaart willen zetten", zegt een trotse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld). "De rol die we in het wedstrijdgebeuren toebedeeld krijgen, zal natuurlijk afhankelijk zijn van het aantal plaatselijke rondes die de renners moeten afleggen. Uiteraard bevinden we ons vlak bij aankomstplaats Leuven en kan er na vele kilometers zeker het verschil gemaakt worden of een lange ontsnapping ontstaan. Het zou super zijn, moest de ontknoping van het honderdste wereldkampioenschap wielrennen uitgerekend in Huldenberg plaatsvinden."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.