Minister beslist: niets mis met aanleg parking 't Veldeke

De parking aan GBS Spring in ‘t Veldeke in Sint-Agatha-Rode
Vertommen De parking aan GBS Spring in ‘t Veldeke in Sint-Agatha-Rode
De parking aan GBS Spring in ‘t Veldeke, de nieuwe school in Sint-Agatha-Rode, is zonder procedurefouten tot stand gekomen. Dat liet Vlaams minister van ondermeer Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Wonen en Steden, Liesbeth Homans (N-VA) aan de gemeente weten via een brief.

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte schorste deze werken eind augustus, omdat er iets zou rammelen met de toegangsweg tot die parking, dit na een klacht van N-VA Huldenberg. Die parking en de nieuwe aangrenzende zaal waren toen echter al gebouwd. Een buurtbewoner zou toen zijn akkoord niet gegeven hebben om die te gebruiken gezien die langs zijn eigendom liep. De knoop zou tijdig ontrafeld zijn, zodat er nu geen problemen meer bestaan. 

“De minister heeft ons via die brief bevestigd dat we geen procedurefouten hebben gemaakt, in het allerslechtste geval stond ons een boete te wachten. Het klopt dat we snel hebben gewerkt. De werken zijn gestart na het bouwverlof en na een dikke maand was de parking al voltooid. We hebben alle regels gevolgd en waren zeker van ons stuk. Nu kunnen de ouders en de kinderen van GBS 't Veldeke vrij gebruik maken van de nieuwe parking. Daar zijn ze enorm tevreden mee", aldus burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.