Dag van de Natuur in Zandgroeve Ganzemans

De zandgroeve in Neerijse.
Vertommen De zandgroeve in Neerijse.
Natuurpunt Druivenstreek en Hyla, de Amfibie- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt, werken sinds 2003 aan betere natuur in de oude Groeve Vranckx. In dat kader organiseren ze op zaterdag 24 november de Dag van de Natuur in Zandgroeve Ganzemans.

Natuurpunt Druivenstreek en Hyla, de Amfibie- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt, maaien, kappen en graven in de groeve al sinds 2013 om de bedreigde vroedmeesterpad een veilig plekje te geven.

“Wij voorzien die zaterdag voor iedereen handschoenen, knabbeltjes en drank. We onderhouden poelen, ruimen takhout op, leggen takkenrillen en steenhopen aan en plaatsen voortplantings-waterbakken voor de vroedmeesterpad in de groeve”, aldus zei Thomas Vandenberghe van Natuurpunt Druivenstreek en Hyla.

Als je interesse hebt voor deze Dag van de Natuur, stuur dan een berichtje naar thomas.vdberghe@gmail.com of bekijk www.facebook.com/groups/zandgroeveganzeman.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.