Burgemeester betrapt bekladder van zijn affiches

Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven betrapte iets voor middernacht een vandaal die zijn verkiezingsaffiches de voorbije periode van extra lichaamsdelen had voorzien. Hij dient geen klacht in maar hoopt dat de dader medische hulp gaat zoeken...
Vertommen Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven betrapte iets voor middernacht een vandaal die zijn verkiezingsaffiches de voorbije periode van extra lichaamsdelen had voorzien. Hij dient geen klacht in maar hoopt dat de dader medische hulp gaat zoeken...
Huldenbergs burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een man die zijn verkiezingsborden aan het bekladden was met rode verf. Hij had de voorbije periode al meer dan tien borden voorzien van geslachtsdelen. Toen de burgervader de wilde verver op de Koxberg op heterdaad had betrapt, nam hij de benen en verdween hij in de nacht.

De burgemeester zag de vandaal in actie en sprak hem aan vanuit zijn wagen. “Welke verf?, kreeg ik te horen toen ik vroeg of hij er nog over had. Ik stond die nacht opeens oog in oog met de vandaal die onder andere bij mij thuis en op verschillende locaties mijn affiches had beklad met mannelijke geslachtsdelen en een rode neus. Ik kwam iets voor middernacht nog met de wagen terug van een late vergadering. Ik zag iemand voor een van onze afficheborden staan met een zwarte kap over zijn hoofd. Ik dacht, het is toch niet waar hé. Ik draaide de wagen en sprak de man aan. De natte verf liep nog van de affiche toen ik dat deed. Nadat ik hem had aangesproken en hij mijn vraag beantwoordde, koos hij snel het hazenpad”, herinnerde Vangoidtsenhoven zich levendig. 

“Ik herkende onmiddellijk B. die in het verleden nog in een gemeentelijke basisschool in Huldenberg te werk was gesteld. Nu werkt hij daar niet meer en dat was voor meneer genoeg om uit frustratie mijn borden te bekladden, terwijl ik helemaal niets te maken heb met benoemingen van leraars in scholen. Hij werkt er niet meer omdat er simpelweg geen plaats meer was. Het is ideaal dat ik hem kon betrappen terwijl hij mijn borden van extra lichaamsdelen aan het voorzien was. Ik weet nu eindelijk hoe de vork in de steel zit en wie al die borden bekladde en vooral wat erachter zat. Ergens blijf je je vragen wie dat doet en enkel op borden van onze partij. Hij moet niet vrezen om een klacht. Ik dien zeker geen klacht in tegen hem, want ik ben van mening dat de dader eerder medisch hulp nodig heeft”, reageerde de liberale lijsttrekker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.