Ga naar de mobiele website
^ Top

"Wij leven hier in de middeleeuwen"

JONG KOPPEL WACHT AL BIJNA JAAR OP RIOLERINGSAANSLUITING IN GERENOVEERD HUIS

Michael en Tina Holemans aan hun voortuin, waar de buizen van de riolering nog open en bloot uit de grond steken.
Vertommen Michael en Tina Holemans aan hun voortuin, waar de buizen van de riolering nog open en bloot uit de grond steken.
Michael en Tina uit Loonbeek (Huldenberg) wachten al bijna een jaar op hun aansluiting op de riolering in hun gerenoveerd huis langs de Sint-Jansbergsesteenweg. Ondertussen moeten ze rekenen op de gastvrijheid van hun buren of ouders wanneer ze dringend naar het toilet moeten.

In 2013 kon het geluk van Michael (26) en zijn vriendin Tina (24) niet op, want eindelijk konden ze een huisje kopen in hun thuisgemeente. "Er was nog veel werk, maar na veel zweet en tranen en verschillende weekends doorwerken, zijn we er toch in geslaagd om er iets comfortabel en gezellig van te maken", doet Michael het relaas. "In mei 2015 konden we er intrekken. Ons geluk was bijna compleet, al moest er nog één probleem opgelost worden, en dat was de aansluiting op de riolering omdat de oude afvoer nog tot in de beek liep. We betaalden de factuur van zo'n 700 euro aan Infrax en zij beloofden dat alles in orde zou komen binnen de 5 werkweken. Maar we zijn nu al 9 maanden verder en we moeten nog steeds bij onze buren of ouders in het dorp hiernaast aankloppen om naar toilet te gaan."


Nochtans had Michael met een vergunning op zak een jaar eerder al nagevraagd of de aansluiting op de Sint-Janbergsesteenweg mogelijk was en dat leek aanvankelijk geen probleem te zijn.

Het koppel moet noodgedwongen zijn behoefte doen op een chemisch toilet.
Vertommen Het koppel moet noodgedwongen zijn behoefte doen op een chemisch toilet.

Loze beloftes

"Maar na de beloofde vijf werkweken was er nog steeds geen aannemer geweest en nam ik opnieuw contact op met Infrax, al kreeg ik enkel loze beloftes. De aannemer was zogezegd in verlof, terwijl dat achteraf niet bleek te zijn. Ondertussen besliste ik om een aangetekend schrijven met een ingebrekestelling op te sturen. Plots ging alles snel in orde worden gebracht, als ik de ingebrekestelling liet vallen, maar we zijn nu februari en ik heb nog altijd niets gehoord. Ongelooflijk dat dit in 2016 kan", gaat Michael verder.

De nieuwe badkamer van de twee, met een douche en een wc die ze nog steeds niet kunnen gebruiken.
Vertommen De nieuwe badkamer van de twee, met een douche en een wc die ze nog steeds niet kunnen gebruiken.

Geurtjes

"We leven in de middeleeuwen. Het gevolg is dat we nog steeds niet naar het toilet kunnen gaan en het vuil water van onze afwasmachine en douche gewoon in onze voortuin belandt. Ik kan u verzekeren dat er leukere geurtjes zijn. Ondertussen behelpen we ons met een chemisch toilet en een nachtemmer, maar gênanter kan haast niet."


Michael en Tina hoopten tevergeefs op de hulp van het gemeentebestuur. "De Sint-Janbergsesteenweg is een gewestweg en daarvoor is het AWV bevoegd. Na een onderhoud blijkt nu dat de straat nog niet kan opengebroken worden omdat het te koud is", laat burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) weten. "In mijn ogen zijn het gewoon uitvluchten, want men houdt ons nu al bijna een jaar aan het lijntje", besluit Michael. "Het klinkt echt belachelijk, maar het zou een droom zijn om eindelijk eens op een fatsoenlijke manier naar de wc te kunnen gaan." Voor een reactie van Infrax of AWV is het wachten tot maandag, omdat niemand ons te woord kon staan.Meld een bug