Reeks klassieke concerten in zuidrand klaar voor aftrap

Pianist Kiyotaka Izumi geeft een miniconcert.
Foto De Freine Pianist Kiyotaka Izumi geeft een miniconcert.

Vanaf eind september tot eind april is het in de Antwerpse zuidrand weer genieten van zeven klassieke concerten in zeven verschillende gemeenten. "Het is al de dertiende jaargang van ons project Neerdorpen Klassiek!", zegt woordvoerder Wilfried Breugelmans van de organiserende Orfeoproducties vzw trots.


"In 2006 begonnen we met drie zogenoemde neerdorpen onder Antwerpen: Edegem, Hove en Boechout. Ondertussen is het concept verder gegroeid en zijn ook Aartselaar, Mortsel, Lint, Borsbeek, Streekvereniging Zuidrand en de Vlaamse Gemeenschap in het project gestapt. We geven de voorkeur aan gerenommeerde muzikanten uit de eigen streek met een internationale carrière. Zo krijgen zij de kans om ook voor een eigen publiek op te treden."


Op het programma staan onder andere Ensemble Revue Blanche in Aartselaar en pianist Kiyotaka Izumi in Hove, die donderdag op de voorstelling van Neerdorpen Klassiek! in Hove al een tipje van de sluier liet zien. "Met Neerdorpen Klassiek! willen de deelnemende gemeentebesturen het programma en de promotie voor klassieke concerten op elkaar afstemmen", vult Koen Michiels (N-VA) aan, Edegems schepen voor Cultuur. "We willen de muziekliefhebber een afwisselend en kwaliteitsvol programma aanbieden waarvoor ze zelfs niet in de wagen hoeven te stappen."


Alle informatie over de deelnemende gemeenten, artiesten en praktische zaken zijn raadpleegbaar via de website www.orfeo.be/neerdorpen-klassiek. (BSB)