Landbouwer wil 4.000 euro van MUG-heli omdat dekstier door lawaai penis breekt

Archiefbeeld
Katja Poelwijk Archiefbeeld
Een landbouwer uit Houthulst eist 4.000 euro van de MUG-heli omdat de penis van zijn dekstier door het lawaai van de helikopter zou gebroken zijn.

 Dat gebeurde twee weken geleden toen de MUG-heli in de weide van de landbouwer landde voor een medisch noodgeval. “Op dat moment was de dekstier van de boer net bezig met een paringsdans”, legt advocaat Thomas Bailleul uit. De landbouwer nam de advocaat onder de arm om na te gaan wat zijn mogelijkheden zijn. 

“Door het lawaai van de helikopter is de stier enorm geschrokken. Hij maakte daarbij een verkeerde beweging en brak zijn penis tijdens het paren. Dat is natuurlijk catastrofaal voor een dekstier die zo niks meer waard is. De prijs van zo’n beest bedraagt 4.000 euro. Dat geld willen we nu recupereren via de verzekering van de MUG-heli.” 

“Gelijkaardig aan een auto zal de helikopter ook wel zo’n verzekering hebben voor externe schade. Vlak nadat de stier zijn penis brak is een veearts langs geweest die alles neerschreef in een verslag en die duidelijk stelt dat de stier zijn penis brak door een grote schrik.” Een reactie vanuit de MUG-heli is er nog niet. De dekstier met de gebroken penis wacht allicht het slachthuis. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Wat voor nen boer is da, Gaat zijne stier voor bij mensenlevens.

 • Christine Laevers

  Monique Bolen :Ja ja, , de stieren hier op het Franse platteland op de weiden zijn er alleen maar voor decoratie, zeker. En de koeien die er bij staan, dat is ook alleen maar voor de lol.

 • Frederik Boogaerts

  De boer heeft groot gelijk

 • andre van de wege

  steek een stokje tegen zijne penis dat doen ze altijd bij gebroeken benen.

 • Jan Claes

  Wat een zever dat deze boer eist. Verzekering zal hier niet in tussenkomen. Ik toeter met mijn wagen een fietser schrikt valt en breekt zijn arm. Hier gaat mijn autoverzekering ook niet in tussenkomen..