Koppige koe van Demonie kiest voor bloemkolen

Langs de Veldstraat in Oostnieuwkerke is gisteren een koe losgebroken uit een weide van onafhankelijk gemeenteraadslid Koen Demonie. Het beest sukkelde iets na de middag in de nabijgelegen Mandelbeek en geraakte er niet meer op eigen kracht uit. De brandweer van Westrozebeke moest ter plaatse komen, waarna het uitgeputte dier met een kraan voorzichtig op het droge gehesen werd. Daar stopte het avontuur echter niet, want eenmaal de koe in de veewagen zat, liep het opnieuw fout. Het angstige beest sprong de wagen uit en stormde dit keer een bloemkolenveld in. "De interventie was eigenlijk al gedaan en we maakten ons klaar om terug naar de kazerne te gaan, toen we plots die koe zagen lopen tussen de bloemkolen", vertelt Johan Vandewalle van de Westrozebeekse brandweer. "Dus zijn we er achterna gegaan. Maar al bij al hebben we ze redelijk vlot kunnen vangen." De hele operatie duurde zo'n anderhalf uur. Koen Demonie zelf, de eigenaar van de koe, was niet aanwezig bij het voorval. (SVR)

Nadat de koe uit de gracht gered is, wil ze nog niet naar huis. Ze vlucht een bloemkolenveld in. De brandweer gaat haar achterna.
Joke Couvreur Nadat de koe uit de gracht gered is, wil ze nog niet naar huis. Ze vlucht een bloemkolenveld in. De brandweer gaat haar achterna.
Er is heel wat duw-en trekwerk nodig om de koe in beweging te krijgen, maar uiteindelijk kan ze toch weer in de wagen worden gezet.
Joke Couvreur Er is heel wat duw-en trekwerk nodig om de koe in beweging te krijgen, maar uiteindelijk kan ze toch weer in de wagen worden gezet.
Joke Couvreur