Griekse mythes op het lijf geschreven

FABRIZIO TZINARIDIS (25) UIT HOUTHALEN IS EERSTE 'MISTER TATTOO'

Fabrizio Tzinaridis is 'Mister Tattoo'.
Foto's Mine Dalemans Fabrizio Tzinaridis is 'Mister Tattoo'.
Fabrizio Tzinaridis (25) uit Houthalen mag zich officieel 'Mister Tattoo' noemen. Hij sleepte afgelopen weekend de titel in de wacht in het Atomium in Brussel. "Tatoeages zijn alomtegenwoordig in mijn leven", zegt Fabrizio, die zijn 'tattoo-shop' uitbaat in Beringen.

De eerste Mister Tattoo, een Houthalenaar met Griekse roots, heeft een ruime achterban. Op sociale media kreeg Fabrizio Tzinaridis bijzonder veel positieve reacties op zijn deelname aan de wedstrijd. "Tot net voor de wedstrijd had ik een heel goed gevoel", vertelt hij. "Van nature ben ik eigenlijk niet zo zelfzeker, en volgens mij kon je dat ook wel uit mijn gedrag afleiden. Ik was behoorlijk gestrest. Toen ik werd afgeroepen als winnaar, wist ik dus ook niet goed hoe ik moest reageren. Ik liet het op mij afkomen, maar het was moeilijk te geloven." Mister Tattoo dankt zijn zege naar eigen zeggen vooral aan zijn achtergrond. "Ik heb zelf een tattoo-shop in Beringen (waar gisteren Pommeline en Merijn uit 'Temptation Island' nog te gast waren, nvdr.), ik doe fotoshoots rond tatoeages, ik teken ook graag tatoeages uit... Eigenlijk ben ik voortdurend met tatoeages bezig, je zou kunnen zeggen dat negentig procent van mijn leven uit tattoos bestaat."

Naar Miami

De Houthalenaar krijgt na zijn overwinning natuurlijk heel wat extra aandacht. "De winnaar van de wedstrijd mag een week naar Miami. Daar wordt een fotoshoot gehouden en ik heb er ook wat verplichtingen voor sponsor 'Police', dus ik zal hun juwelen ook een beetje promoten." Fabrizio zal in Miami ook nog wat nieuwe tatoeages laten zetten. "Ik wil eigenlijk mijn hele lichaam vol met tatoeages zetten. Enkel de zone van de billen zal een beetje gespaard blijven", lacht hij.


Een rooskleurige toekomst dus, maar het leven van Fabrizio is niet enkel één grote goednieuwsshow geweest. In de aanloop naar de wedstrijd plaatste hij een video online op de Facebookpagina 'Fabrizio Tzinaridis - Mister Tattoo Belgium 2017' waarin hij zijn levensverhaal vertelt. De fraaie film was het werk van het YouTubekanaal 'Achterklap', met Ayby Cetin als regisseur. "Mijn leven zag er niet zo lang geleden volledig anders uit. Ze zeiden me dat tekenen mijn rekeningen niet zou betalen. Ze zeiden me dat ik zwak was. Maar ze wisten niet dat ze een monster creëerden, dat niet stopte voor zijn doel was bereikt. En dat doel heb ik bereikt. Ik houd van mijn job, van de kunst, van de mensen die ik ontmoet... Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar ik heb geleerd om mijn dromen na te jagen. Ik vertel mijn verhalen met inkt, tatoeages hebben m'n leven zin gegeven", klinkt het daarin.


Een perfecte samenvatting van het leven van de halve Griek, die graag zijn sponsors, zijn beste vriend Daniele di Stefano, zijn Facebookvrienden en alle mensen die op hem gestemd hebben, wil bedanken.