Nieuwe burgemeester en schepenen verdelen bevoegdheden in Horebeke

Het nieuwe schepencollege bestaat uit burgemeester Cynthia Browaeys en schepenen Janna Bauters, Hendrik Blommaert en Guy Glorieux.
Lieke D'hondt Het nieuwe schepencollege bestaat uit burgemeester Cynthia Browaeys en schepenen Janna Bauters, Hendrik Blommaert en Guy Glorieux.
Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van Horebeke krijgt vorm. Toekomstig burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen) krijgt met Janna Bauters, Hendrik Blommaert en Guy Glorieux drie partijgenoten als schepen naast zich. 

Het college telt vanaf 2019 net als de meeste andere gemeenten één schepen minder en dus krijgt elke schepen extra bevoegdheden. Cynthia Browaeys zal in de volgende legislatuur bevoegd zijn voor het Algemeen Beleid, Bevolking en Burgerlijke Stand, Feesten en Ontvangsten, Politie, Veiligheid, Preventie, GAS en Brandweer en Sport en Recreatie. Ze zal ook de gemeenteraad voorzitten.

Janna Bauters is vanaf januari eerste schepen. Ze krijgt de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit, Financiën, Cultuur, Landbouw, Lokale Economie, Communicatie en Toerisme.

Leefmilieu, Afvalbeleid en Waterzuivering en Sociale huisvesting blijven de bevoegdheden van Hendrik Blommaert. Ook Openbare Werken, Technische Dienst, Begraafplaatsen, Seniorenbeleid, Dierenwelzijn en Personeel zullen voortaan onder zijn bevoegdheid vallen.

Tot slot wordt Guy Glorieux voorzitter van het Bijzonder Comité. In de gemeenteraad zal hij bevoegd zijn voor Gezin en Kinderopvang, Jeugd en Speelpleinwerking, Onderwijs, ICT, OCMW, Sociaal Beleid en Kermissen en Feestelijkheden.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.