Café ‘In Den Trap Op’ staat al 2,5 jaar te koop: “Nieuwe zaak zou schot in de roos zijn”

Café In Den Trap Op zoekt nog steeds een koper.
Lieke D'hondt Café In Den Trap Op zoekt nog steeds een koper.
Al bijna 2,5 jaar staat café In Den Trap Op aan de N8 in Horebeke te koop. Wielrenners kunnen er geen welverdiende pauze meer nemen en de wielerklassiekers zijn er niet meer te volgen op tv. De zoektocht naar nieuwe kopers blijft dus duren. “Een nieuwe zaak zou hier een schot in de roos zijn.”

Jarenlang was café In Den Trap Op in Horebeke de trekpleister voor wielertoeristen die de Vlaamse Ardennen doorkruisten. Ook voetbalclub VV Horebeke vond er een vaste stek en iedereen in de wijde omgeving kende het café en zijn uitbaatster Marie-Jeanne. In 2016 besloot zij te stoppen op een hoogtepunt en het pand te koop te stellen, maar de zoektocht naar een nieuwe uitbater is tot nu toe nog geen succes gebleken. 

Café In Den Trap Op was vroeger het clublokaal van VV Horebeke en een vaste stek voor wielertoeristen.
Immo Nobels Café In Den Trap Op was vroeger het clublokaal van VV Horebeke en een vaste stek voor wielertoeristen.

“Horecapanden raken in Vlaanderen nu eenmaal vaak moeilijk verkocht, zeker als het de bedoeling is om de bestemming te behouden”, zegt Kristian Nobels van Immo Nobels. Hij heeft het pand sinds twee maanden in portefeuille. “Maar de uitzondering bevestigt de regel natuurlijk. In dit geval gaat het om een pittoresk pand dat vroeger heel gekend was in de streek. Ik ben ervan overtuigd dat het opnieuw een schot in de roos zou zijn als iemand hier een zaak zou uitbaten.”

Horecapanden raken in Vlaanderen moeilijk verkocht.
Immo Nobels Horecapanden raken in Vlaanderen moeilijk verkocht.

Ondertussen zijn er besprekingen over het pand lopende, dus blijft Nobels goede hoop hebben op een verkoop. “Alles is ook mogelijk met het pand. Er kan opnieuw een zaak in komen, of iemand kan het verbouwen om erin te wonen. Als ik het zo zie, zou ik bijna zelf zin krijgen om het te kopen”, lacht hij.

Café In Den Trap Op staat te koop voor 249.000 euro.
Immo Nobels Café In Den Trap Op staat te koop voor 249.000 euro.

Voor de geïnteresseerden: het pand staat momenteel te koop voor 249.000 euro. Naast een handelsruimte is er ook een woonhuis gekoppeld aan het pand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.