Vrouw (23) helpt vriend ontsnappen uit gevangenis... om te trouwen

De vrouw staat terecht voor het helpen ontsnappen van haar vriend uit de gevangenis van Hoogstraten.
Kristof Baelus De vrouw staat terecht voor het helpen ontsnappen van haar vriend uit de gevangenis van Hoogstraten.
Eind juni vorig jaar hielp Melanie B. haar vriend ontsnappen uit de gevangenis in Hoogstraten. De vrouw wist naar eigen zeggen niet dat het strafbaar was om met een vluchtwagen een gevangene te helpen ontsnappen.

De gevangene kreeg toestemming om een dokter te raadplegen maar stapte aan de poort van de gevangenis in de auto van zijn vriendin Melanie B. De vrouw had de achterste nummerplaat afgedekt en vluchtte samen met haar vriend weg. Een cipier kon de voorste nummerplaat noteren. Even later kon de politie het duo tegenhouden in Turnhout.

Het koppel zou op 21 april 2018 huwen, maar omdat de rechtbank de man niet vrij liet, bedachten ze een plan om te ontsnappen. De vrouw riskeert een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en de verbeurdverklaring van de vluchtwagen.

“Ik wist niet dat ik een strafbaar feit pleegde”, zegt Melanie B. “Als ik dat had geweten, had ik mijn vriend nooit helpen ontsnappen.”

Volgens de raadsman van B. zou haar vriend zeer goed zorgen voor het kindje van Melanie en had ze haar vriend als alleenstaande moeder hard nodig. Vonnis op 25 februari.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Stom zijn, of doen alsof, heeft soms zijn voordelen.

 • Patrick huwel

  Een grove fout van de directie van de gevangenis. Een gevangene alleen laten gaan naar de dokter. En die vrouw zal wel geweten hebben dat het niet mocht anders zou ze haar nummeplaat niet bedekt hebben. Slim is ze ook niet want ze had beter valse nummerplaten gebruikt.

 • arthur smellekens

  Ze zijn tenminste niet betrapt op slim zijn. En het arme schaap wist niet dat het strafbaar was een vluchtvoertuig te besturen, maar plakt wel de nummerplaat af. De voorste dan wel niet maar toch...

 • Marc Geerts

  Amai, wat een ontsnapping.