Vito krijgt Europees kwaliteitslabel

Alex Mensch en Bart Hollevoet onthullen het Erasmus+label.
Foto Ton Wiggenraad Alex Mensch en Bart Hollevoet onthullen het Erasmus+label.

Het Vrij Instituut voor Technologisch Onderwijs (VITO) heeft vrijdagavond het label van een 'Erasmus+School' mogen uithangen. Samen met tachtig andere Vlaamse scholen zetten ze hun projecten met andere scholen in Europa in de kijker.


"Wij hebben al sinds 2011 Erasmus+stages voor onze leerlingen van de land- en tuinbouwafdeling", vertellen directeur Alex Mensch en leerkracht Bart Holvoet.


"Zo gingen onze leerlingen bijvoorbeeld al naar Frankrijk voor de druiven, naar Tsjechië voor de aardbeien en volgend jaar komt er ook nog Spanje bij. De bedoeling is er vooral ervaring op te doen in de agrarische bedrijven in die landen. Maar het is ook veel meer dan dat. Leerlingen kunnen er ook hun talenkennis bijschaven. Ze leren er ook andere culturen kennen. Eén van de realisaties was de groente- en fruitautomaat die vorig jaar in gebruik werd genomen. Niet alleen gaan onze leerlingen op buitenlandse stage, ook Franse en Tsjechische studenten van de partnerscholen komen stage lopen bij land- en tuinbouwbedrijven in Hoogstraten en omgeving." Voor de jarenlange inspanning van leerkrachten en directie werd de school nu beloond door het toekennen van het 'Erasmus+VET-charter'. (VTT)