VIDEO. Ramkrakers moeten voor 25.000 euro aan spullen achterlaten in Hoogstraten

Vijfde ramkraak voor familie Lauryssen * Vorige waren bij vestiging in Minderhout

De dieven roofde de kasten leeg, maar moesten alles achterlaten.
VDV De dieven roofde de kasten leeg, maar moesten alles achterlaten.
Tom Lauryssen bij de zak die de ramkrakers dumpten.
VDV Tom Lauryssen bij de zak die de ramkrakers dumpten.
Twee mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een ramkraak gepleegd op Selexion Lauryssen aan de Vrijheid in Hoogstraten. het duo vernielde binnen alle glazen vitrines, maar werd betrapt door de politie en moesten de buit achterlaten. Voor de zaakvoerders is het al de vijfde ramkraak in enkele jaren tijd.

Twee inbrekers beukten om iets na 2 uur de voordeur van de winkel in. 

“Hoe ze het gedaan hebben,  is me een raadsel”, zucht medezaakvoerder Tom Lauryssen. “Het is zwaar gepantserd glas, maar het is net of ze de voordeur er gewoon hebben uitgeduwd. Ze lag volledig gebarsten tegen de grond.” 

Nadat de daders de voordeur hadden verbrijzeld, stoven ze naar binnen.  “Ze hebben echt alle vitrinekasten met daarin iPhones en iPads aan diggelen geslagen en er twee sportassen mee volgeladen. Hoeveel? Gemakkelijk voor 25.000 euro. De nieuwste iPhones kosten al snel 1.300 euro.” 

Politie

Het was exact 2.12 uur toen de daders zich een toegang verschaften tot de winkel, maar ze hadden ‘pech’. Want exact 2.13 uur komt een politiepatrouille voorbij en die ziet dat er iets niet klopt. Ze parkeren hun wagen naast de winkel. “ 

Op de beelden is duidelijk te zien hoe de mannen in paniek slagen en naar de politiewagen wijzen”, vertellen Stief en Tom Lauryssen.  “Ze laten twee volle tassen met iPhones en dergelijke achter en slaan op de vlucht. Ze hebben zelfs hun koevoet achtergelaten onder een van de sporttassen. We hebben echt wel ontzettend veel geluk gehad dat een minuut na hun kraak de politie hier voorbij kwam. We hebben wel weer flink wat schade in de winkel, maar de gestolen spullen hebben we gelukkig terug.”

De schade is enorm.
VTT De schade is enorm.

Achtervolging

Enkele minuten na de eerste melding komen verschillende patrouilleploegen ter plaatse. Het spoor van de twee verdachten leidt tot aan zaal Pax en dan naar het kerkhof en Het Groenewoud, maar uiteindelijk kunnen de verdachten niet opgepakt worden. 

“De ramkrakers zijn welgeteld 1 minuut en 1 seconde binnen geweest. We willen de politie bedanken voor hun optreden”, vertellen de broers. “Jammer genoeg zijn de daders nog kunnen ontkomen.” 

Na de vorige ramkraken in Minderhout, dacht de familie Lauryssen dat ze hun tweede vestiging in Hoogstraten beter hadden beveiligd en dat ramkrakers wel twee keer zouden nadenken. 

“We hadden inderdaad al zwaar beveiligd glas laten plaatsen en ook hekken. Nu zullen we nog wat verder moeten gaan en nog wat meer beveiligingsmaatregelen moeten nemen.  Je wordt er wel wat moedeloos van, maar van opgeven spreken we niet.” 

Lauryssen hoopt wel zo snel mogelijk de winkel terug te openen om de klanten weer verder te kunnen helpen. Mogelijk zal de winkel woensdag gewoon weer openen.

De inkomdeur is volledig verbrijzeld.
VDV De inkomdeur is volledig verbrijzeld.
De koevoet lag nog onder de zak.
VDV De koevoet lag nog onder de zak.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Plas

    De politie is er, de dieven zijn nog binnen. Toch zijn ze spoorloos... of was het te koud om uit te stappen?

  • Serge Aernoudt

    Dju toch, alweer voor niets gewerkt.

  • Ria Van Tornhout

    Moesten ze zo vlug werken als inbreken kunnen ze ook veel geld verdienen