Ga naar de mobiele website
^ Top

Verkoopplek nodig? Huur een winkelrek

UITBAATSTER STELT LE FEMME BOUTIQUE OPEN VOOR ANDERE HANDELAARS

Marcilla van der Toolen en Dorien Cuylaerts in Le Femme Boutique.
Foto ton wiggenraad Marcilla van der Toolen en Dorien Cuylaerts in Le Femme Boutique.
De uitbaatster van Le Femme Boutique op de Vrijheid, Marcilla van der Toolen, start met een nieuw winkelconcept. Iedereen die iets te koop wil aanbieden, kan in haar shop één rek of kast huren. De eerste die op de kar springt, is Dorien Cuylaerts, N-VA -burgemeester van Rijkevorsel. Binnenkort komen er nog drie medehuurders bij. Marcilla zelf start ook met een mobiele winkel.

Marcilla van der Toolen baat al 6 jaar Le Femme Boutique uit op de Vrijheid. Binnenkort start ze met een nieuw initiatief: Le Femme on Tour. "Da's zeg maar een uit de kluiten gewassen marktkraam", lacht Marcilla. "Het wordt een echt rijdende winkel waarmee ik langs evenementen, markten, feesten en dergelijke wil rijden. Vergelijk het dus gerust met een foodtruck, maar dan eentje met kleding. De 'verbouwingen' zijn volop aan de gang. Tegen het einde van de maand hoop ik ermee te kunnen starten." Het idee van de rijdende winkel bracht Marcilla op nog een ander idee: 'shop in shop'. "Creatieve mensen die met iets bezig zijn wat een beetje aansluit bij de winkel en die nog geen eigen verkooppunt hebben, kunnen hier terecht", vertelt Marcilla. "Een rek, twee rekken, een vierkante meter of een halve wand: het maakt niet uit."

Burgemeester doet mee

De eerste die mee op de kar springt, is Dorien Cuylaerts, burgemeester voor N-VA in Rijkevorsel. Zij startte vorig jaar al met haar webshop Eigen Willetje (kinderkleding). "Voor een voltijdse winkel zou ik nooit tijd hebben. Tot ik hoorde van dit idee en daar was ik meteen voor gewonnen. Dit was gewoon een kans die ik moest grijpen, want dit moet echt wel haalbaar zijn."


Binnenkort volgen nog medehuurders. Eén komt met haar eigen kledinglabel op de markt en een andere zal woonaccessoires aanbieden die ze zelf ontwerpt. "Dan zijn we al met vier", vertellen Marcilla en Dorien. "De bedoeling is ook dat we elk een dag in de winkel zullen staan en elkaars spullen verkopen. Precieze afspraken moeten we daarover nog maken. Nog nieuwe kandidaten blijven zeker welkom zolang het maar aansluit bij wat we al hebben." Voor Marcilla is het een beetje terug naar het begin. "Zes jaar geleden ben ik met deze winkel begonnen op een gelijkaardige manier. Toen was het hier een kapper (lacht) en huurde ik een gedeelte van de zaak. Ik hoop dat het concept aanslaat."Meld een bug