Twintig assistentiewoningen tegen zomer 2018

De nieuwe residentie komt op dit stuk grond op de hoek van de Loenhoutseweg en de Katelijnestraat.
Foto Ton Wiggenraad De nieuwe residentie komt op dit stuk grond op de hoek van de Loenhoutseweg en de Katelijnestraat.
Bouwbedrijf Superhuis gaat een nieuw project realiseren op de hoek van de Loenhoutseweg en de Katelijnestraat. In de schaduw van het voetbalstadion van HVV en het huidige woonzorgcentrum Stedeakkers verrijzen tegen de zomer van 2018 twintig assistentiewoningen in Residentie De Veiling.

Superhuis bouwde eerder al een project in Ravels met zeventien assistentiewoningen. Enige tijd geleden kocht ze een stuk grond aan op de hoek van de Loenhoutseweg en de Katelijnestraat, tegenover houthandel Janssens. Het openbaar onderzoek is ondertussen afgerond en het dossier kwam maandag ter sprake op het schepencollege. Tijdens het openbaar onderzoek kwamen geen bezwaarschriften binnen.


"Als alles in orde komt, dan starten we normaal gezien in het voorjaar van 2018 met de bouw van de twintig erkende assistentiewoningen", zegt Raf Pauwels van Superhuis. "Onder de gebouwen komt een ondergrondse parking, kelder en bergruimte." De verkoop van het project is in handen van makelaarsbureau Claessens.

Zorgverstrekking

Assistentiewoningen zijn woningen of appartementen waar in hoofdzaak 65-plussers zelfstandig wonen, maar waar ze een beroep kunnen doen op zorgverstrekking. De overheid heeft het project erkend, waardoor de koper slechts 12 procent btw moet betalen en een volledige vrijstelling krijgt van de onroerende voorheffing. "Er is ook een zorgpakket op maat", vervolgt Pauwels. "AW PRO zorgt voor een permanentie. Een zorgverlener zal op afgesproken tijdstippen langskomen. Elk appartement is standaard uitgerust met een noodoproepsysteem."


Voor 25 procent van de appartementen is er een uitzondering voorzien op de 65+-regel, maar dat is dan aan strikte regels gebonden. In dat geval moeten de bewoners ook hulpbehoevend zijn.

2.500 vierkante meter

Het totale project is zo'n 2.500 vierkante meter groot waarvan zo'n 1.000 vierkante meter wordt bebouwd. De rest wordt ingepalmd door verharding en een groot deel groene ruimte. Een deel van de platte daken wordt ook ingericht als groenzone. (VTT)


Meer info :


www.superhuis.be of


www.claessens-makelaars.be