Naakte man choqueert drie dagen voor raam van flat

Ton Wiggenraad
De 56-jarige Rudi P. uit Hoogstraten heeft in november vorig jaar drie dagen lang naakt voor het raam van zijn appartement staan ‘dansen’. Terwijl maakte de man obscene gebaren naar voorbijgangers.

De feiten deden zich in november 2018 voor in de Mouterijstraat in Hoogstraten, een sociale woonwijk met een speelpleintje. “Drie dagen na elkaar stond hij naakt voor het raam van zijn appartement. Hij zocht contact met voorbijgangers en betastte zijn lichaam en geslachtsdelen”, verduidelijkt aanklager Patti Broeckx. Het openbaar ministerie vraagt een onderzoek om na te gaan of de man toerekeningsvatbaar is. Als een internering zich niet opdringt, is volgens de aanklager een celstraf van 10 maanden op zijn plaats, gekoppeld aan een psychiatrische behandeling.

Volgens de advocate van P. is een internering niet gepast. De psychische problematiek is volgens haar een gevolg van alcoholmisbruik, maar hij zit daarvoor momenteel in behandeling bij het OPZ in Geel. “Bovendien heeft hij nooit seksuele intenties gehad naar de mensen op straat toe. Hij heeft zich in zijn eigen woning ontkleed. In zijn gedachtegoed was er een vrouw bij hem op het appartement met wie hij naakte wilde dansen.”

Vonnis op 12 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.