Bier, lederhosen en... Willy Sommers

OKTOBERFEST NOORDERKEMPEN IN TWEE DAGEN UITVERKOCHT

Het organiserend brein achter Oktoberfest Noorderkempen heeft er alvast zin in.
Vanderveken Het organiserend brein achter Oktoberfest Noorderkempen heeft er alvast zin in.
De allereerste editie van de Oktoberfest Noorderkempen, in een van de hallen van de Coöperatie Hoogstraten, zijn meteen een voltreffer. De eerste dag verwacht de organisatie niet minder dan tweeduizend bezoekers. Tienduizend liter bier staat klaar in grote tanks. Lederhosen an!

Het echte Oktoberfest vindt jaarlijks plaats in München en duurt zestien tot achttien dagen. Jaarlijks trekken ze daar meer dan vijf miljoen bezoekers aan, goed voor zo'n zes tot zeven miljoen liter bier. Het principe komt meer en meer naar onze contreien overgewaaid en dat bracht Gregg en Nick Jorissen en Bart en Perry van de Mosselaar op het idee om het ook in Hoogstraten te doen. En het lijkt nu al een succes. "We hadden gerekend op zo'n vijfhonderd bezoekers, maar hebben in totaal al tweeduizend kaarten verkocht", klinkt het bij de organisatie. "Die eerste vijfhonderd waren de eerste twee dagen aan de man gebracht. We hebben de voorverkoop moeten stoppen, want meer mensen mogen we ook niet toelaten. Er zal heel wat security aanwezig zijn, net als politie en brandweer." Dorst zullen de gasten niet hebben. "We voorzien grote tanks met in totaal 10.000 liter bier en we hebben nog wel wat vaten achter de hand voor moest het echt nodig zijn. Halve liters kosten 5 euro en worden uiteraard geschonken in een echte halveliter pull."

Op dit podium zal Willy Sommers het beste van zichzelf geven.
RV/Axel Op dit podium zal Willy Sommers het beste van zichzelf geven.

Animatie

Een van de hallen van de Coöperatie wordt voor Oktoberfest Noorderkempen op 20 en 21 oktober omgebouwd tot bierparadijs met een echt podium, speciaal ontworpen voor het festival. "Voor zaterdag hebben we Willy Sommers kunnen strikken", vertellen de vier organisatoren. "Daarnaast ook nog een double act van Helene Fischer en een reeks dj's. Zondag is een familiedag met optredens van Fonky Time, Herman van 't Fortuin en nog een aantal dj's. Uiteraard is er een dresscode: lederhosen voor de mannen en dirndls voor de vrouwen (grijns). Verplichten doen we het niet, maar het is wel leuk voor de sfeer natuurlijk. De catering wordt verzorgd door Haut Rue." Voor zondag kosten kaarten nog 5 euro. Dan staat er ook een hoop randanimatie gepland voor kinderen.

Kleine Strijders

De organisatoren willen de festiviteiten ook koppelen aan enkele goede doelen. Zo wordt onder meer de actie voor de Warmste Week van Dieter Van Daele gesteund, die een tocht naar de Kilimanjaro zal ondernemen voor de vzw Dog Happiness. Ook de stichting in oprichting Stichting Kleine Strijders uit Hoogstraten zelf wordt gesteund. Die stichting wil acties ondernemen om het verblijf van kinderen, hun broertjes en/of zusjes en ouders in ziekenhuizen zo aangenaam mogelijk te maken. Meer info via www.oktoberfestnoorderkempen.be.